A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Налагодження та редагування діаграм.

Дата: 06.11.2020 08:20
Кількість переглядів: 168

Тема уроку: Налагодження та редагування діаграм.

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

Дії по налаштуванню і редагуванню виконуються з виділеною діаграмою або з її виділеними елементами. Для виділення діаграми слід натиснути мишею в будь-якому місці області діаграми. Ознакою виділення є рамка діаграми  На рамці є маркери, розташовані по кутах і сторонам рамки. Для виділення якого-небудь елемента діаграми слід клацнути по ньому мишею. Ознакою виділення є рамка і маркери елемента. Лінійні елементи (осі, лінії тренда і т.п.) рамки не мають. Кількість маркерів може бути різним для різних елементів діаграм. Одночасно може бути виділений тільки один елемент діаграми. При виділенні елемента з'являється підказка з його назвою. Для виділення окремих елементів діаграми можна також використовувати список, що розкривається Элементы диаграммы групи Текущий фрагмент контекстної вкладки Робота з діаграмами / Макет (праворуч).

Після створення можна змінити тип і вид діаграми наступним чином:

1. У групі Тип вкладки Работа с диаграммами/Конструктор натисніть кнопку Змінити тип діаграми.

2. У вікні Изменение типа диаграммы обрати необхідний тип і вид діаграми.

Після створення діаграми можна змінити діапазон даних, представлених на діаграмі.

Для цього:

1. У групі Диапазон вкладки Работа с диаграммами/Конструктор натисніть кнопку Выбрать данные.

2. У вікні Выбор источника данных очистіть поле Диапазон данных для диаграммы, а потім виділіть на аркуші новий діапазон даних. 

Змінити діапазон джерела даних можна перетягуванням маркерів діапазонів даних.

Маркери діапазонів відображаються на аркуші при виділенні діаграми. Як правило, виділяються три діапазону: в зеленій рамці - назви рядів діаграми, в бузковому рамці - назви категорій, в блакитній рамці - значення рядів даних. Для того щоб змінити ряди даних, слід перетягнути зелену рамку на інші осередки, а для додавання або видалення рядів даних слід перетягнути зелений маркер виділення. Для того щоб змінити категорії, слід перетягнути бузкову рамку на інші осередки, а для додавання або видалення категорій слід перетягнути бузковий маркер виділення. Для того щоб змінити одночасно категорії і ряди даних, слід перетягнути синю рамку на інші осередки (зелена і бузкова рамки при цьому перемістяться автоматично), а для додавання або видалення одночасно категорій і рядів даних слід перетягнути синій маркер виділення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора