A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Робота з програмою створення презентацій Microsoft PowerPoint 2007.

Дата: 14.12.2020 09:06
Кількість переглядів: 288

Тема уроку: Робота з програмою створення презентацій Microsoft PowerPoint 2007.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

При запуску PowerPoint 2007 відкривається вікно програми. Програма PowerPoint 2007 відкривається в режимі Звичайний. Цей режим призначений для створення слайдів і роботи з ними. Вікно додатка - це графічний інтерфейс PowerPoint (рис. 1).


Мал. 1

Вікно PowerPoint 2007 відкривається на вкладці Основне і складається з 4 основних областей застосування:

  1. Стрічка.
  2. Область Slide.
  3. Слайди / Структура.
  4. Нотатки до слайда.

Стрічка.На Стрічці розміщені всі команди необхідні для створення slides і роботи з презентацією. Стрічка містить 9 стандартних вкладок (Головна, Вставка, Дизайн, Анімація, Показ слайдів, і т.д.). Набір команд, який відображається на Стрічці, залежить від того, яка вкладка обрана. Команди на вкладках організовані в групи.

Крім того, в додатку PowerPoint 2007 застосовуються контекстні інструменти (набори команд), вкладки яких з'являються на Стрічці при роботі з певним об'єктом презентації. Наприклад, якщо встановити курсор в текстовий заповнювач "Заголовок слайда", то з'являться контекстні інструменти (Засоби малювання), і вкладка Формат на Стрічці, представлені на малюнку 2.


Мал. 2

Над стрічкою розташовані кнопка Office і панель швидкого доступу. Кнопка Office призначена для управління файлом презентації (Створити, Відкрити, Зберегти і т.д.). Панель швидкого доступу, формується користувачем, який поміщає на неї часто використовувані команди необхідні для роботи з презентацією і slides.

Для настройки панелі необхідно клацнути на кнопці Office, потім клацніть на кнопці "Параметри PowerPoint". У вікні діалогу Параметри PowerPoint (рисунок 3) треба вибрати команду Налаштування.


Мал. 3

область slide. В області Slide можна створювати, редагувати і форматувати окремі slides.

Область Слайди / Структурамістить дві вкладки: Slide і Структура. В області Структура / Слайди на вкладці Slide відображаються ескізи всіх слайдів презентації. Режим Slides дозволяє здійснювати перехід між ескізами та слайдами відповідно, додавати і видаляти їх. Також можна змінити порядок проходження слайдів шляхом перетягуванням ескізів.

На вкладці Структура відображається ієрархічна структура слайдів, що містить їх заголовки і тексти презентації. Перед заголовком кожного слайда варто номер і значок. Текст презентації розташований після кожного заголовка і включає до п'яти рівнів відступів.

Нотатки до слайда. У цій області можна ввести нотатки доповідача про поточний слайді. Нотатки доповідача не відображаються в режимі слайд-шоу.

Режими відображення слайдів та презентації. До основних режимів відображення, використовуваним в PowerPoint 2007, відносяться: Звичайний, Сортувальник слайдів і показ слайдів. Перемикання режимів відображення можна здійснювати за допомогою кнопок, розташованих у правому нижньому кутку вікна програми (рис. 4). Там же розташований движок для установки масштабу слайда.


Мал. 4

Крім того, режими відображення можна вибирати на вкладці Вид (Звичайний, Сортувальник слайдів, Сторінки заміток, Показ слайдів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора