A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Урок №40 Гімнастика

Дата: 04.12.2020 09:19
Кількість переглядів: 189

Лазіння (хлопці)

Лазіння по канату у два прийоми

Цей варіант вимагає більше зусиль при його виконанні, але в той же час він менш складний за координацією основних рухів.

У положенні вису на прямій руці інша рука зігнута й обхоплює канат на рівні голови; підтягти ноги вгору й обхопити канат ступ­нями вище, затиснути колінами.

Випрямити ноги, підтягуючись на одній руці, а іншою перехопити канат вище.

Лазіння у два прийоми можна виконувати іншим способом:

а)    у положенні вису на прямих руках одночасно підтягтися на руках і зігнути ноги в колінах, міцно обхоплюючи канат ступнями й притискаючи коліньми (рис. а);

б)    випрямити ноги, перехопити канат руками по черзі або одночасно й прийти в положення вису на прямих руках (рис. б).

 

 

Рівновага (дівчата)

 

Комбінація вправ на колоді

Стійка подовжньо перед колодою біля правого кінця; з розбігу прийняти упор, стоячи на лівому коліні, праву вбік на носок; згинаємо праву, ставлячи її біля правої кисті, стати в стійку ноги нарізно; руки в сторони й поворот ліворуч у стійку упоперек, праву позаду носок, руки на пояс; крок на правій, напівприсідаючи на ній, і правою назад; крок лівою, напівприсідаючи, з кругом лівою назад; крок правою і стрибок на ній, дугами назад руки вгору — у сторони, ліву ногу назад; крок лівою і стрибок на ній, дугами вниз — уперед руки вгору у сторони, праву назад; руки дугами вниз — угору і в сторони, змінними кроками дійти до середини колоди й зіскок убік поштовхом двох.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора