A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

22 січня - День Соборності України.

Дата: 20.01.2021 08:13
Кількість переглядів: 200

Дорогі друзі!

22 січня український народ щорічно святкує День Соборності України. Сонце України встає на Сході , щоденно проходить по колу, зігріваючи та єднаючи українців своїм промінням. Щиро вітаємо з днем єднання! Нехай Ваша любов до рідної землі згуртовує нас для здійснення значущої мети – процвітання соборної, незалежної, могутньої України. Зустріньмо свято Соборності з вірою в щасливе і мирне майбутнє нашої держави.

Не треба нам сварок, незгоди, ганьби!

З’єднали країну колись навіки!

Не може ніщо цей союз розірвати

Соборна країна! Єдиная мати!

 

Щорічно, до Дня Соборності України, серед учнівської молоді проводиться фотоконкурс «Україна – це ми!». Цьогоріч, з фотороботою «Єднай нас всіх – наш оберіг!», в ньому приймає участь і Волноваське професійно - технічне училище.

Нашою фотографією ми хочемо об’єднати неньку-Україну не лише територіально, а й духовно, використовуючи розписи-обереги, які застосовували ще наші пращури. Люди вірили, що в красі є духовна сила і тому обрамляли вікна,  двері будинків, одяг магічним орнаментом, який захищав його господарів. На нашій світлині учні навчаються Петриківському розпису, який виник задовго до появи християнства і також відігравав роль оберегу.

Це фото символічно тому, що навчатися цьому дивовижному розпису зібралися діти як з територій підконтрольних України так і з окупованих територій.

Як ми можемо бачити, мистецтво та історія об’єднує усіх разом, показує, що усі ми українці і держава у нас одна – неподільна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора