A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Інтерфейс вікна Paint. Створення Малюнків.

Дата: 11.12.2020 08:15
Кількість переглядів: 291

Тема уроку: Інтерфейс вікна Paint. Створення Малюнків.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Вікно графічного редактора Paint має стандартний вид (мал.1). У лівому верхньому куті виводиться ім'я файлу малюнка, і потім назва редактора Paint. У меню редактора входять команди ФайлПравкаВидРисунокПалитра, Справка. 

Під меню знаходиться панель інструментів, що складається з кнопок, які відповідають командам горизонтального меню. У лівому нижньому куті розташована Панель квітів. При деяких операціях з малюнком на екрані тимчасово з'являються й інші Панелі. Керувати роботою в Paint можна за допомогою меню і панелі інструментів. Існують команди, які викликаються чи тільки через меню, чи тільки через панель інструментів.

Мал.1

Щоб затдати розміри малюнка, необхідно вибрати з меню Рисунок пункту Атрибуты і ввести у поля Ширина і Высота потрібні значення. Таким чином, розміри поточного малюнка змінюються. Слід зазначити, що якщо поточні розміри малюнка перевищують нові розміри, то малюнок обрізається по правому і нижньому краях. Якщо нові розміри більше поточних розмірів, то додана область одержує поточний фоновий колір. Щоб скасувати зміни, необхідно вибрати команду Отменить в меню Правка. Користувач може скасувати три останні зміни. Також є можливість вибрати одиниці виміру і тип кольорової палітри (кольорова чи чорно-біла).

Для створення нового малюнка застосовують пункти меню Файл і Создать. Після цього в робочій області вікна з'явиться білий прямокутник, на тлі якого і працюють. Якщо малюнок, що раніше знаходився в робочій області, не був збережений, то перед його знищенням ПК поставить запитання: “Сохранить изменения в файле ...?” с варіантами відповіді ДаНет і Отмена. Вибір варіанта Отмена приведе до скасування команди створення малюнка.

Для того щоб малювати, зафарбовувати, змінювати колір, робити надпис, стирати і т.д. у Paint необхідно вибрати потрібний інструмент. Для цього використовується палітра інструментів. Необхідно клацнути на кнопці з потрібним інструментом. Після цього обрана кнопка буде знаходитися в натиснутому стані. Курсор миші також змінить свою форму. Переміщення курсору по робочій області при натиснутій лівій кнопці миші приводить до використання інструмента і зміні малюнка. При віджатій кнопці миші відбувається просте переміщення курсору без зміни малюнка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора