A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: Введення функцій в MS Excel.

Дата: 03.11.2021 08:15
Кількість переглядів: 106

Тема уроку: Введення функцій в MS Excel.

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

В Excel є широкий набір убудованих функцій, що дозволяють виконувати різні операції з даними. До них відносяться математичні, статистичні, логічні, фінансові функції, функції роботи з базою даних, функції роботи з датами і часом, функції роботи з текстом і інші. Кожна функція складається із трьох елементів:

    • знак рівності, що показує, що далі йде функція;
    • назва функції;
    • аргумент.

Аргументом може бути число, адреса комірки, діапазон комірок, функція. Аргументи відокремлюються друг від друга крапкою з комою.

Є два способи введення функцій: із клавіатури або за допомогою Майстра функцій. 

Майстер функцій викликається натисканням кнопки «Вставити функцію» що розташована ліворуч від рядка формул або командою Формули Бібліотека функцій Вставити функцію. Майстер функцій працює у двокроковому режимі. На першому кроці здійснюється пошук потрібної функції. Можна шукати функцію за описом дії що вона виконує. Це незручний варіант. Краще шукати функцію, вибравши категорію, до якої належить потрібна функція, а потім вибравши зі списку саму функцію. У нижній частині вікна майстра функцій приводиться опис обраної функції. На другому кроці вводяться аргументи функції: числа просто вводяться у вікно «Число №», для введення адреси комірки (або діапазону) потрібно нажати кнопку із червоною стрілкою в правому куті поля введення і указати комірку (діапазон) методом посилань.

В Excel можна використовувати вкладені функції з рівнем вкладення до 7 функцій. Для введення в якості аргументу функції вкладеної функції використовується поле Ім'я. У момент роботи з майстром функцій у ньому відображається ім'я функції що вводиться. Якщо в якості вкладеної повинна ви- користовуватися інша функція, її потрібно вибрати зі списку. Після введення імені вкладеної функції відкривається вікно для введення її аргументів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора