A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Початок роботи з Access 2007.

Дата: 27.11.2020 08:17
Кількість переглядів: 228

Тема: Початок роботи з Access 2007.

Опрацювати лекцію, зроботи опорний конспект.

 

Для створення нової порожньої бази даних необхідно клацнути на піктограмі "Порожня база даних" в розділі "Нова порожня база даних", праворуч у вікні програми з'явиться текстове поле з ім'ям файлу: База данних1.accdb і піктограма папки для збереження файлу в необхідний каталог. За замовчуванням вказано ім'я файлу, ім'я каталогу і диска, в якому буде збережений файл. Файл, директорії і диска для зберігання файлу можна змінити.

Необхідно відзначити, що Access 2007 для нових баз даних за замовчуванням використовує формат файлу Access 2007 (.accdb), але файл нової бази даних можна зберегти і в форматі Access 2002-2003 (.mdb) або форматі Access 2000 (.mdb). Скріншот вікна збереження файлу БД представлено на рис.1.


Рис. 1. Вікно збереження файлу БД Access

Після вибору директорії, диска, імені файлу та формату БД треба клацнути на кнопці Створити. Файл бази даних та назвати буде збережений в зазначену папку, і відкриється вікно Microsoft Access 2007. У цьому вікні програми відображається вікно БД з призначеним іменем на вкладці Режим таблиці і нова порожня таблиця з ім'ям Таблиця 1 в режимі таблиця, представлені на Рис. 2. Далі необхідно перейти в режим Конструктор і створити структуру першої таблиці бази даних.


Рис. 2. Вікно таблиці в режимі таблиця БД Access

Уже збережену базу даних в форматі файлу Access 2007 можна також зберегти в інших форматах, клацнувши на кнопці "Office" у вікні БД і вибравши команду "Зберегти як". У вікні діалогу клацнути на необхідний формат.

Розглянемо вікно програми Microsoft Access 2007. У верхній частині вікна розташовані: кнопка Office, панель швидкого доступу з піктограмами (зберегти, скасувати), Рядок заголовка і кнопки зміни розмірів вікна.

Нижче розташована Стрічка, яка складається з вкладок (Головна, Створення, Зовнішні дані, робота з базами даних і інші вкладки, які з'являються в залежності від режиму роботи). У додатку Access 2007 застосовуються контекстні інструменти, які з'являються при роботі з певним об'єктом. Так, наприклад, при роботі з таблицею з'являються контекстні інструменти для об'єкта Таблиця під назвою "Робота з таблицями", які мають дві вкладки: Режим таблиці і Конструктор.

Стрічка замінює використовувані в Access 2003 меню і панелі інструментів, крім меню Office і панелі швидкого доступу. На Стрічці відображаються певні набори команди в залежності від того, яка вкладка обрана. Групи команд на обраної вкладці згруповані по виконуваних дій. Так на вкладці Режим таблиць відображаються групи команд Подання, Поля і стовпці, Форматування і тип даних, Зв'язки. Імена перерахованих груп команд відображаються внизу Стрічки.

Під стрічкою розташовані зліва Область переходів, а праворуч Вікно редагування, в якому відображається редагований об'єкт. В області переходів знаходяться всі об'єкти Access (таблиці, форми, запити, звіти і т.д.). У списку Усі об'єкти Access можна вибрати необхідний об'єкт. При подвійному натисканні на імені об'єкта в області переходів цей об'єкт буде відображатися у вікні редагування. Внизу вікна Access розташована Рядок стану і Кнопки режимів перегляду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора