A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Урок №43 Гімнастика

Дата: 08.12.2020 08:50
Кількість переглядів: 236

Виси та упори

 

Підйом переворотом, поштовхом, двома

Виконують на середній перекладині — з вису стоячи на зігнутих ру­ках поштовхом ніг підняти ноги у вис зігнувшись (попереду) на зігнутих руках, продовжуючи згинати руки, піднімаючи ноги вгору — назад за пе­рекладину до торкання животом. Потім, розгинаючи руки, випрямитися, підняти голову й прийти в упор (рис. 1). В упорі ноги не опускати й не перетинати вертикальну площину.

 

Послідовність навчання:

1.         Повторити підйом переворотом махом однією, поштовхом іншою.

2.         Піднімання прямих ніг на гімнастичній стінці.

3.         Підйом переворотом поштовхом двома.

Страховка: стоячи збоку попереду перекладини, підтримувати однією рукою під плече, іншою під поперек; у другій половині підйому — під груди та ноги.

 

Підтягування на високій перекладині

Схопіться за перекладену прямим хватом, долоні вперед, сантиметрів на 10 ширше за плечі. Руки і верх тулуба повністю розтягнуті. Розслабте плечі, щоб повністю розтягнути найширші м'язи. Початкове положення досягнуто. Вдих, затримайте дихання, починайте підтягуватися вгору. Контролюйте рух ліктів - через сторони опускаємо їх вниз, підтягуючи себе догори. Підтягуємося, поки груди не опиниться на рівні перекладини або трохи вище. Видих - плавно опускайтеся в початкове положення. Повторити рух потрібну кількість разів.

        

Згинання та розгинання рук в упорі лежачи від підлоги

Техніка виконання Ноги злегка розставлені, руки на ширині плечей. Не прогинайтеся в спині, корпус повинен складати одну діагональну пряму. Повільно опуститеся до підлоги. Якщо руки притиснути до тулуба, навантаження ляже на трицепси. Якщо лікті розташувати перпендикулярно до тіла, також задіюються грудні м'язи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора