A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Урок №39 Гімнастика

Дата: 18.12.2020 08:59
Кількість переглядів: 194

Спеціальна фізична підготовка

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Навчальною програмою передбачене розучування вправ художньо гімнастики. Такі вправи формують правильну поставу, збільшують рухливість у суглобах, поліпшують координацію рухів, удосконалюють п чуття рівноваги. Вправи художньої гімнастики допомагають дівчатка позбутися скутості й незграбності, впливають на розвиток таких якосте" як легкість, граційність і плавність.

Зв'язок художньої гімнастики з такими видами мистецтва, як музика й танець, сприяє естетичному вихованню, розвиткові пластичності  рухів та чуття ритму.

Вправи художньої гімнастики поділяють на дві групи: підготовчу й основну.

До підготовчої групи входятьстройові, загальнорозвивальні, акробатичні та прикладні вправи.

До основної групи входять: танцювальні вправи, стрибки, ритмічна гімнастика.

 

ТАНЦЮВАЛЬНІ ВПРАВИ

Танцювальні вправи включають у себе: напівприсідання, присідан­ня, виставляння ноги в сторону, вперед, назад на носок, танцювальні кроки.

Танцювальні кроки динамічного характеру (галоп, полька) можна вивчати в підготовчій або в основній частині уроку, а спокійні (пристав­ні й змінні кроки, кроки вальсу) — у заключній.

Напівприсідання виконується лівим боком до опори, напівзігнута ліва рука піднята в сторону, долоня на рейці, права рука в підготовчому поло­женні. Ноги в першій позиції. Перед напівприсіданням потрібно злегка нахилити голову вліво, підняти праву руку в першу позицію. Потім, по­вертаючи голову праворуч, відвести праву руку в другу позицію (рис.1).

 

У напівприсіді п'ятки мають щільно прилягати до підлоги без упору на великий палець. Згинати й розгинати ноги рівномірно, дотримуючись правила виворотності.

 

 

 

 

I позиція — п'ятки разом, носки розвернуті в сторони (рис. 2, а).

ІІ позиція — ноги нарізно на відстані довжини ступні, носки розвер­нуті в сторони (рис. 2, б).

ІІІ позиція — п'ятка однієї ступні притиснута до середини другої, носки розвернуті в сторони (рис. 2, в).

IV позиція — одна нога попереду другої на відстані ступні, п'ятка од­нієї ноги перебуває проти носка другої (рис. 2, г).

V позиція — ступні щільно зімкнуті носками в сторони, п'ятка однієї ноги притиснута до носка другої (рис. 2, д).

 

Присідання виконують із того самого вихідного положення, що й напівприсідання. Потім, опускаючи праву руку в сторону — вниз і нахиляючи голову вліво, напівприсід; опускаючи праву руку в під­готовче положення й нахиляючи голову вліво — вниз, присід.

Виставляння ноги слід розучувати з першої позиції ніг. У кожному напрямку повторити рух по 48 разів (спочатку в сторону, потім упе­ред і назад).Те саме напівприсідом у першій і п'ятій позиціях. Після вистав­ляння ноги до торкання пальцями підлоги в одному з напрямків приставити ногу у вихідне положення, а потім зробити напівприсід. З напівприсіду виставляння виконують одночасно з розгинанням опорної ноги.

Спочатку виставляння ноги слід розучувати, стоячи обличчям до опо­ри, після цього — стоячи боком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора