A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Анімація і ефекти зміни слайдів в PowerPoint 2007.

Дата: 21.12.2020 09:05
Кількість переглядів: 1377

Тема уроку:Анімація і ефекти зміни слайдів в PowerPoint 2007.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Додавання ефекту анімації в PowerPoint 2007.

Ефекти анімації можна застосовувати до різних об'єктів (тексту, малюнку тощо) на слайді. Ефекти анімації можна додавати за допомогою інструментів: "Анімація" та "Налаштування анімації". Ці інструменти знаходяться на стрічки вікна програми PowerPoint 2007, вкладка "Анімація" (рисунок 1).

Фото без опису
Мал. 1

Щоб в PowerPoint 2007 додати анімацію треба виділити об'єкт на слайді, а потім вибрати один із зазначених інструментів. Необхідно відзначити, що в списку "Анімація" можна вибрати тільки обмежена кількість ефектів, які можна застосувати до об'єктів (ris. 2).

Фото без опису
Мал. 2

Більш повна колекція ефектів зосереджена в інструменті "Налаштування анімації". При натисканні на кнопці "Налаштування анімації" відкриється однойменна область завдань з кнопками "Додати ефект" і "Видалити". При натисканні на кнопці "Додати ефект", відображається меню, що містить чотири види ефектів анімації: Вхід, Виділення, Вихід, Шляхи переміщення, які мають свої підменю.

Наприклад, до заголовку на титульному слайді презентації "Дипломна робота". Додамо ефект анімації" Кольорова друкарська машинка ". Для цього виділимо заголовок" Тема діпломної роботи ... "і виберемо в підміню пункт" Кольорова друкарська машинка "(рисунок 3).

Фото без опису
Мал. 3

Якщо в підменю немає необхідного вам ефекту, то в підміню треба вибрати пункт "Інші ефекти ...". Відкриється велика колекція ефектів анімації, в якій виберіть те, що вам необхідно (мал. 4).

Фото без опису
Мал. 4

Встановимо початок ефекту: "З попереднім", але можна встановити - "Після клацання" або "Після попереднього". Необхідно відзначити, що до одного об'єкту можна застосовувати кілька ефектів анімацій.

Видалення ефекту анімації в PowerPoint 2007

Щоб видалити ефекти анімації необхідно виділити об'єкт на слайді або в області анімацій панелі задач і клацнути на кнопці "Видалити".

Фото без опису
Мал. 5

Ефекти зміни слайдів в PowerPoint 2007

Ефекти зміни слайдів - це ефекти переходу від одного слайда до іншого. Щоб додати ефект зміни слайдів треба в області слайдів виділити потрібний слайд і в групі "Перехід до цього слайда" на вкладці "Анімація" вибрати необхідний спосіб переходу. Можна також встановити: "Звук переходу", "Швидкість переходу" і "Застосувати до всіх слайдів".

Для презентації "Дипломна робота бакалавра" додамо ефект зміни слайда "Поява зверху". Крім того, встановимо швидкість переходу - "Повільно" і "Застосувати до всіх слайдів" (рисунок 6). За замовчуванням зміна слайда виконується "Після клацання", але в групі "Перехід до цього слайда" можна встановити режим "Автоматично після" певного (встановленого автором) числа секунд.

Фото без опису
Мал. 6

Після створення і оформлення в PowerPoint 2007 презентації необхідно здійснити її підготовку до показу для аудиторії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора