A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: Стиль оформлення елемента та осей діаграми.

Дата: 11.11.2021 09:05
Кількість переглядів: 112

Тема уроку: Стиль оформлення елемента та осей діаграми.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Стиль оформлення елемента визначає колір і ефекти заливки елемента, параметри лінії контуру і ефекти, застосовані при оформленні елемента. Для їх вибору необхідно:

1.Виделіть елемент діаграми.

2.В групі Стили фигур вкладки Робота з діаграмами / Формат клацнути по кнопці Додаткові параметри галереї стилів.

3. Вибрати потрібний варіант оформлення.

Заливку елемента можна встановити самостійно, незалежно від обраного стилю елемента:

1. Виділіть елемент діаграми.

2. У групі Стили фигур вкладки Работа с диаграммами/Формат клацніть по стрілці кнопки Заливка фигуры і виберіть колір заливки. При наведенні покажчика миші на обираний колір спрацьовує функція попереднього перегляду, і елемент діаграми відображається з заливкою вказаним кольором. Слід мати на увазі, що при виборі квітів теми колір заливки може змінитися, якщо при оформленні вибрати іншу тему документа. Стандартні кольори не змінюються при виборі іншої теми. Останній із застосованих кольорів шрифту залишається на основній частині кнопки Заливка фигуры. Для того щоб знову застосувати цей же колір, досить клацнути по основній частині кнопки.

3. Після вибору кольору можна вибрати варіант градієнтної заливки. У меню кнопки по кнопці Заливка фигуры виберіть команду Градиентная, а потім конкретний варіант. Кількість варіантів градієнтної заливки та їх види залежать від обраного стилю оформлення елемента або кольору обраної заливки.

4. Замість вибору кольору заливки, можна використовувати заливку текстурою. У меню кнопки по кнопці Заливка фигуры виберіть команду Текстура, а потім конкретний варіант. Для видалення заливки клацніть по стрілці кнопки Заливка фигуры і виберіть команду Нет заливки.

Більшість типів діаграм, за винятком кругових і кільцевих, мають осі. Кількість осей на діаграмі може бути різним: від однієї на пелюсткової діаграмі, до трьох на об'ємних гістограмах і діаграмах з областями. Одна з осей є віссю значень. По ній відраховують значення рядів даних діаграми. Як правило, це вертикальна вісь. Ось, уздовж якої будуються ряди даних, називають віссю категорій. Як правило, це горизонтальна вісь. На деяких типах об'ємних діаграм може бути вісь рядів даних. При оформленні осей діаграми може знадобитися налаштування параметрів осі.

Це можна зробити тільки за допомогою діалогового вікна Формат оси таким чином: 1. Виділіть вісь діаграми.

2. У групі Текущий фрагмент вкладки Работа с диаграммами/Формат натисніть кнопку Формат выделенного элемента.

3. У розділі Параметры оси вікна Формат оси виберіть і встановіть потрібні параметри. Для осі значень можна встановити максимальне і мінімальне значення осі, ціну основних і проміжних поділок, встановити інші параметри. Для осі категорій можна встановити інтервал між підписами, порядок категорій, відстань підписи від осі і інші параметри.

https://rada.info/upload/users_files/02542395/61827ac1e43ea9054e61f9e15f26bb08.jpg

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора