A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Відкриття існуючої бази даних в MS Access 2007.

Дата: 23.11.2020 09:06
Кількість переглядів: 184

Тема уроку: Відкриття існуючої бази даних.

 

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

 

1. Натисніть піктограму Кнопка Microsoft Officehttp://ok-t.ru/life-prog/baza2/198030277365.files/image005.gif , а потім виберіть команду Відкрити.

2. У діалоговому вікні Відкриття файлу бази даних знайдіть базу даних, яку потрібно відкрити.

3. Виконайте одну з таких дій:

  • Щоб відкрити базу даних в режимі за замовчуванням, двічі клацніть її (Режим за замовчуванням може бути вказаний в діалоговому вікні Параметри Access або встановлений адміністративною політикою).
  • Натисніть кнопку Відкрити, щоб відкрити базу даних для загального доступу в багатокористувацької середовищі з можливістю для всіх користувачів виконувати читання і запис в базу даних.
  • Натисніть кнопку зі стрілкою поруч із кнопкою Відкрити та виберіть варіант Відкрити для читання, щоб відкрити базу даних тільки для читання, тобто для перегляду без можливості внесення змін. При цьому інші користувачі можуть здійснювати читання і запис в базу даних.
  • Натисніть кнопку зі стрілкою поруч із кнопкою Відкрити та виберіть варіант Монопольний доступ, щоб відкрити базу даних в монопольному режимі. Коли база даних відкрита в монопольному режимі, спроба її відкриття іншими користувачами створює повідомлення «Файл уже используется».
  • Натисніть кнопку зі стрілкою поруч із кнопкою Відкрити та виберіть варіант Монопольно для читання, щоб відкрити базу даних тільки для читання. Інші користувачі при цьому можуть відкривати базу даних тільки для читання.

 

Якщо не вдається знайти базу даних, яку необхідно відкрити:


1. Натисніть піктограму Мій комп'ютер в діалоговому вікні Відкриття файлу бази даних або виберіть Мій комп'ютер в списку Папка. 2. У списку дисків клацніть правою кнопкою миші диск, на якому може перебувати база даних, і виберіть команду Знайти. 3. Введіть умови пошуку в діалоговому вікні Результати пошуку і натисніть кнопку Пошук, щоб знайти цієї бази даних. 4. Якщо база даних знайдена, двічі клацніть цю базу даних для її відкриття. 5. Щоб база даних відкрилася, необхідно натиснути кнопку Скасувати в діалоговому вікні Відкриття файлу бази даних. Потім закрийте діалогове вікно Результати пошуку.

Для відкриття однієї з баз даних, які відкривалися недавно, клацніть ім'я файлу цієї бази даних в списку Відкрити останню базу даних в області Приступаючи до роботи з Microsoft Office Access. Програма Access відкриє базу даних, використовуючи параметри, які застосовувалися при її останньому відкритті. Якщо список останніх відкритих файлів не відображається, натисніть кнопку Microsoft Officehttp://ok-t.ru/life-prog/baza2/198030277365.files/image005.gif, а потім виберіть команду Параметри Access.

У діалоговому вікні Параметри Access клацніть елемент Додатково. У розділі Висновок на екран введіть кількість файлів, що відображаються в цьому списку (максимум дев'ять).

Якщо база даних відкривається за допомогою натискання кнопки Microsoft Office http://ok-t.ru/life-prog/baza2/198030277365.files/image005.gifі подальшого вибору команди Відкрити, то, щоб переглянути список ярликів для недавно використовуваних баз даних, виберіть папку Мої останні документи в діалоговому вікні Відкриття файлу бази даних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора