A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: Створення фреймів. Робота з таблицями.

Дата: 28.03.2022 09:20
Кількість переглядів: 168

Тема уроку: Створення фреймів. Робота з таблицями.

Послідовність дій

1. Перевірити порядок на робочому місці, переконатись у відсутності видимих пошкоджень, впевнитись, що в моніторі не відбиваються вікна та інші потужні джерела світла. 

2. Пройти інструктаж з ОП.

3. Вправи виконуються сидячи в зручній позі, хребет прямий, очі відкриті погляд – прямо, відвернувшись від комп’ютера

4. Створити сторінку з фреймами у MS WORD згідно зразка. На назви міст зробіть гіперсилки. Назви міст у лівому фреймі, інформація про місто відкривається у правому фреймі

 

 

5. Перегляньте структуру сайту Волноваського професійно-технічного училища. Схематично замалюйте які і скільки фреймів використано на головній сторінці сайту.

 

 

 

6.Створення простої сторінки з фреймами

Побудуємо сторінку з двома фреймами. Задамо зліва фрейм змісту з заголовками статей, а справа помістимо сторінку із самими статтями.

Зробимо так, що коли користувач клацає мишкою на посиланні в тій частині екрана, де знаходиться зміст, сама стаття з'являється в правому фреймі. Це основний, найбільше поширений засіб використання фреймів.

Завдання фреймової структури

Для початку ми повинні уявити собі загальний вид сторінки - де і якого розміру будуть фрейми. Потім можна подумати про їхній зміст. Нижче приводиться код простої фреймової структури з використанням тега <FRAMESET>. 

 Зверніть увагу: сторінка з фреймовою структурою не містить тега <BODY>. В Блокноті введіть даний приклад і перегляньте роботу фреймів

Приклад

<HTML>

<HEAD> <TITLE>Приклад фреймів</ТІТLЕ> </HEAD>

<FRAMESET COLS="25%, 75%"

<FRAME SRC="a.html">

<FRAME SRC="b.html" NAME="main">

</FRAMESET> <N0FRAMES>

Ви бачите цю сторінку браузером не підтримуючим фрейми. </NOFRAMES> </HTML

7.Завдання

Створити Web- сторінку з використанням фреймів одним із відомих вам способів згідно зразка ( за допомогою MS WORD, MS Publisher або мовою HTML)

 

Роботу збережіть в своїй папці

8. Створити Web- сторінку з використанням фреймів одним із відомих вам способів ( у програмах MS WORD, MS Publisher або мовою HTML).  Наповніть Web сторінку інформацією. Оформіть, використовуючи кольорову гаму, шрифти та рисунки.

 

9. Надіслати виконану роботу майстру виробничого навчання. Вимкнути ПК.   Привести робоче місце до порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора