A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку :"Легка атлетика"

Дата: 21.10.2021 09:30
Кількість переглядів: 118

1.Виконати комплекс вправ

https://www.youtube.com/watch?v=MtUCDnnYNBA

2.Ознайомитись  з матеріалом

Спеціальні вправи стрибуна

Стрибок

Найбільш поширеною формою прояву швидкісно-силових якостей стрибуна в довжину є вправи стрибкового характеру. Спортивні результати в стрибкових видах спорту багато в чому обумовлені рівнем швидкісно-силової підготовленості спортсмена.

Змушує спортсмена утримувати приводное коліно. Передостання настройка рампи в повну посадку. Добре підходить для моделювання повного стрибка з низьким рівнем впливу. Основна увага приділяється зняттю приводного коліна з борта. Дозволяє тренеру бачити, чи зможе спортсмен впоратися зі швидкістю повного підходу через настройку.

Передостанній крок і довгий стрибок. Другий - останній крок підходу. Передостанній крок часто трохи довше будь-якого іншого кроку. Крок зльоту трохи коротше, ніж інші, щоб «ловити стегна на підйомі». Спортсмен не може змінити підхід до налаштування плати.

Перш ніж приступити до розвитку необхідних стрибуна якостей, необхідно з'ясувати яка сила йому потрібна.

Найчастіше сила проявляється в русі, тобто. в так званому динамічному режимі ( «динамічна сила»). Іноді ж зусилля спортсмена рухом не супроводжуються. У цьому випадку говорять про статичному (або изометрическом) режимі роботи м'язів ( «статична сила»).

Перемістити 5-ступінчастий підхід до ЗПС. Виміряйте відстань від найбільш послідовною мітки крейди до початкової точки. Виміряйте цю відстань на ЗПС з довгим стрибком. П'ятиступінчастий підхід використовується для більшості практичних стрибків. Попросіть спортсмена опанувати ритмом п'ятиступінчастого підходу.

Той же ритм і процес, що і п'ятиступінчастий підхід, тільки додайте більше кроків для створення більшої швидкості при зльоті. Переміщення 7-8 кроку до злітно-посадковій смузі. Тільки дати спортсмену максимальну керовану швидкість! Стегна, високі при зльоті, і хороший ритм.

За характером зусиль в динамічної силі виділяють три різновиди (по В.Кузнєцова):

1) Вибухову силу-прояв сили з максимальним прискоренням, що характерно, наприклад, для так званих швидкісно-силових вправ: стрибків, метань, спринтерського бігу, спортивних ігор, боксу.

2) Швидку силу-прояв сили з немаксімальним прискоренням, наприклад, при виконанні швидких (але не гранично швидких) рухів в бігу, плаванні, велосипедному спорті.

Найпростіше вчитися, але легко дозволяє перевернути. Найбільш поширений, досить простий в освоєнні, допомагає запобігти чергування. Самий просунутий, що працює в повітрі, щоб протистояти балансу над обертанням. Дуже добре, якщо спортсмен встигає його завершити.

Спортсмени повинні бути в хорошому фізичному стані. Навчіть спортсменів, як зв'язати їх. Трохи більше уваги приділяється розвитку швидкості довгою перемички, швидкість при зльоті - № 1, що визначає коефіцієнт відстані. Зосередьтеся на передостанніх налаштуваннях. Слідкуйте за тим, щоб ловити стегна на підйомі і закінчуючи провідним коліном при зльоті.

3) Повільну силу-який проявляють при порівняно повільних рухах, практично без прискорення. Наприклад, жим штанги, вихід в упор силою на кільцях або перекладині.

Оцінюючи величину зусилля в тій або іншій вправі або простому русі, застосовують терміни «абсолютна» і «відносна» сила.

Абсолютна сила-граничне, максимальне зусилля, яке спортсмен може розвинути в динамічному або статичному режимі. Прикладом прояву абсолютної сили в динамічному режимі є піднімання штанги або присідання зі штангою граничного ваги.

Зробіть 5 кроків передостанній настройки, поки ви не відчуєте, що спортсмен може впоратися з більшою швидкістю. Досягнуто прогресу в стрибках з повним доступом після 5 кроків. Комплексний підхід - 90% від стрибка. Багато роботи підходите без стрибків. Використовуйте тільки максимальну керовану швидкість.

Горизонтальна швидкість дуже важлива, але безглуздо, якщо спортсмен недостатньо сильний, щоб впоратися з цим. Інфрачервона хороша механіка в передостанній налаштування дуже важлива. Практичні стрибки використовуються для техніки, а не для відстані. Гарна техніка в кінцевому підсумку створить гарний відстань.

Відносна сила-оцінюється відношенням величини абсолютної сили до власної маси тіла, т.е.велічіной сили, яка приходить на 1 кг власної ваги тіла. Цей показник застосовується в основному для того, щоб об'єктивно порівнювати силову підготовленість різних спортсменів.

Часто до силових якостей спортсмена відносять також і силову винослівость- здатність порівняно довго і багато разів проявляти оптимальні (НЕ граничні для даного спортсмена) зусилля. Силова витривалість проявляється, перш за все, в видах спорту циклічного характеру (веслування, плавання, біг).

Практика стрибає з ящика в яму з високим стрибком для легкої посадки. Підготовка до стрибків в довжину. Підготовка до підходу повинна проходити на трасі, а не на ЗПС. Після розробки базової біговій техніки довга перемичка може навчитися переміщатися по злітно-посадковій смузі, щоб підготуватися до зльоту.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора