A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Режими перегляду книги. Схована інформація.

Дата: 20.10.2020 09:49
Кількість переглядів: 193

Тема уроку: Режими перегляду книги. Схована інформація.

Опрецювати лекцію, зробити конспект.

Різні режими перегляду використовуються для зручності перегляду великих аркушів. Зміна вигляду перегляду не впливає на вигляд аркуша на роздруківці. Режими перегляду встановлюються у вкладці Вигляд, група Режими перегляду книги. Звичайний режим установлюється за замовчуванням і використовується для уведення і коректування інформації. Режим розмітки сторінки використовується для перегляду сторінки в тому вигляді, в якому він буде надрукований. У цьому режимі відображаються границі аркуша і колонтитули. Сторінковий режим призначений для посторінкового перегляду аркуша, відображення розривів, зміни розмірів сторінки для того, щоб помістити велику таблицю або заповнити порожнє місце. Після використання цього режиму границі сторінки відображаються навіть у звичайному режимі. У повно екранному режимі аркуш займає весь екран. Зі службової інформації відображаються тільки заголовки, смуги прокручування і ярлики аркушів. Установлюється режим у вкладці Вигляд, у групі Режими перегляду книги, кнопка "У весь екран". Для виходу із цього режиму використовується команда контекстного меню Повернути звичайний режим.

Зміна масштабу перегляду здійснюється у вкладці Вид у групі масштаб.

У цьому режимі можна вибрати:

    • стандартний масштаб від 25% до 200%;
    • задати будь-який масштаб опцією довільний;
    • задати масштаб по виділенню можна також кнопкою "Масштабувати виділений фрагмент". Опція по виділенню дозволяє автоматично підібрати масштаб так, щоб виділена частина робочої області відображалася на екрані максимально крупно. Ця опція застосовується у випадках, коли потрібно детально розглянути частину таблиці.

Режим закріплення заголовків використовується для перегляду великих таблиць, щоб при прокручуванні бачити їхні заголовки. Для закріплення заголовків потрібно:

    • клацнути комірку праворуч від заголовка стовпця і нижче заголовка рядка, які потрібно закріпити;
    • виконати команду Вигляд Вікно Закріпити області;
    • Для скасування закріплення використовують команду Вид Вікно Зняти закріплення областей.

Поділ вікна використовується для одночасного перегляду декількох час- тин великого аркуша. Вікно можна розбити на 4 і менш частин. Установлю- ється цей режим у вкладці Вигляд, група Вікно, кнопка "розділити" або за допомогою смуг прокручування. Для скасування поділу потрібно двічі клацнути по поділяючій лінії або клацнути по кнопці "Розділити". Для поділу вікна також зручно використовувати горизонтальні або вертикальні вішки розбивки (смужка над (або праворуч) від стрілки на смугах прокручування). У цьому випадку вішка перетаскується лівою кнопкою миші в потрібне місце. Цей метод особливо зручно використовувати для розбивки вікна менше, ніж на 4 частині.

Схована інформація не відображається, не друкується і не змінюється при зміні вихідних даних. Приховувати можна книги, аркуші, стовпці і рядки. Установка і скасування приховання об’єктів виробляються по-різному  для різних об'єктів. Для приховання всієї книги використовують команду Вигляд Вікно Сховати. Для скасування приховання використовують команду Відобразити. Для приховання аркуша, його потрібно спочатку виділити клацанням по ярличку аркуша, а потім виконати команду Головна Комірки Формат. Для скасування приховання виконується команда Відобразити. Для приховання рядків або стовпців, вони спочатку виділяються клацанням по відповідних заголовках. Якщо рядків або стовпців декілька, при виділенні потрібно тримати натиснутої клавішу Ctrl (якщо виділювані об'єкти розміщені врозкид) або Shift (для підряд розташованих об'єктів). Потім виконується команда Головна Комірки Формат Сховати стовпці (рядки). Для скасування приховання потрібно виділити суміжні зі схованою областю ряд- ки або стовпці, а потім виконати команду Головна Комірки Формат Відобразити стовпці (рядки).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора