A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Створення бази даних (таблиць і зв'язків між ними) в Access 2007

Дата: 27.11.2020 10:10
Кількість переглядів: 205

Тема: Створення бази даних (таблиць і зв'язків між ними) в Access 2007

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Розглянемо етапи створення БД «Деканат» за допомогою СУБД Access 2007. Спочатку складаємо модель "сутність - зв'язок" для бази даних «Деканат».

Після створення моделі запускаємо додаток Access 2007. Відкривається вікно додаток Access 2007 на сторінці Приступаючи до роботи з Microsoft Access 2007. У розділі Новий порожній база даних клацаємо на піктограмі Нова база даних. У правій частині вікна з'явиться інформація про ім'я файлу і вказана директорія для його зберігання. За замовчуванням ім'я файлу - База данних1.accdb.

Змінити ім'я файлу і шлях до директорії для зберігання файлу БД можна у вікні "Файл нової бази даних" клацнувши на піктограмі "Пошук розташування для розміщення бази даних". Встановивши ім'я файлу - Деканат_2007.accdb і до потрібного імені директорії в вікні "Файл нової бази даних", треба клацнути на кнопці ОК, вікно закриється.

Далі необхідно клацнути на кнопці Створити, щоб створити порожню базу даних. При створенні нової пустої бази даних вікно додатка Access 2007 відкривається на контекстній вкладці "Режим таблиці". У вікні відображається нова порожня таблиця з ім'ям Таблиця 1 в режимі таблиця, представлена ??на Рис. 1.


Рис. 1.

Далі необхідно перейти в режим Конструктор і створити структуру першої таблиці бази даних. Для цього необхідно клацнути на піктограмі Вид і вибрати режим Конструктор.


Відкриється таблиця Групи студентів в режимі Конструктор


Рис. 4.

Створюємо структуру таблиці Групи студентів. У перший рядок колонки "Ім'я поля" вводимо код групи студентів (КодГруппи) і натискаємо клавішу Enter. Курсор переміститься в колонку Тип даних. Access за замовчуванням призначає тип даних - Лічильник. Натискаємо клавішу Enter, при цьому курсор переміститься в колонку Опис, при необхідності вводимо опис даних.

Першому рядку таблиці (поле КодГруппи) Access за замовчуванням призначає поле первинного ключа. Для первинного ключа у властивостях поля встановлюється значення індексованих поля: Так (Збіги не допускаються). Далі заповнюємо другий рядок (друге поле таблиці), Ім'я поля - Назва, Тип даних - текстовий. Третій рядок: Ім'я поля - Курс, Тип даних - числовий і четвертий рядок Ім'я поля - Семестр, Тип даних - числовий. При цьому для імені поля "Назва" в розділі властивості поля необхідно встановити розмір поля - 6.


Рис. 5.

Потім створюємо структури інших трьох таблиць відповідно до характеристиками таблиць-об'єктів Студенти, Дисципліни, Успішність. Обов'язково дотримуйтеся зазначену послідовність створення структури таблиць.

Необхідно відзначити, що в структурі таблиці "Студенти" для поля КодГруппи (вторинний ключ) встановіть значення індексованих поля: Так (Збіги допускаються) і тип даних - майстер підстановок. У структурі таблиці "Успішність" для поля КодСтуденти (вторинний ключ) і поля КодДісціпліни (вторинний ключ) встановіть значення індексованих поля: Так (Збіги допускаються) і тип даних - майстер підстановок.

Структури інших таблиць: Студенти, Дисципліни, Успішність:

Після цього необхідно встановити логічні зв'язки між усіма таблицями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора