A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Програма створення презентації - Microsoft PowerPoint 2007.

Дата: 11.12.2020 12:44
Кількість переглядів: 204

Програма створення презентації - Microsoft PowerPoint 2007.

Презентація (present - представляти) - це ілюстраційні матеріали для публічного виступу. Зазвичай, для створення презентацій застосовуються програми типу Microsoft PowerPoint. В даному розділі розглядається додаток PowerPoint 2007, що входить до складу Microsoft Office 2007.

Презентація складається з безлічі слайдів, які зберігаються в одному файлі. Слайд - це сторінка презентації, яка аналогічна сторінці у файлі документа Word. Розширення файлу PowerPoint 2007 ".pptx" або ".ppt" для файлу, збереженого як презентація PowerPoint 97 - 2003.

Presentation може бути представлена ??в електронному вигляді, роздрукована у вигляді роздаткового матеріалу (копії всіх слайдів) або розміщена на веб-сайті в інтернет. Для розміщення презентації на сайті, необхідно зберегти її як веб-сторінку (наприклад, ввести ім'я: present_1).

Збережена presentation буде складатися з збереженої першої сторінки в форматі htm, тобто "Present_1.htm" і папки типу "present_1.files" c різними файлами. Після завантаження файлу і папки на хостинг (сайт) презентацію можна переглядати за допомогою браузера.

Для перегляду презентацій, створених в Microsoft PowerPoint 2007, на сайті використовується панель навігації, розташована зліва від слайда. Для перегляду презентації за допомогою браузера в файлової системі вашого комп'ютера можна зберегти presentation як веб-сторінку в одному файлі з розширенням ".mht".

Презентацію можна показати на комп'ютері, на якому встановлено додаток PowerPoint 2007. Демонстрацію можна здійснювати як у вікні програми PowerPoint 2007, так і на повному екрані в режимі перегляду "Показ слайда".

Для проведення презентацій (лекцій, захисту дипломних проектів і т.д.) в аудиторії використовуються ПК, мультимедійні проектори та екран. В аудиторії або залі для виступів встановлюються комп'ютер з додатком PowerPoint 2007 і створеної презентацією, мультимедійний проектор, який підключається до ПК і екран, на який проектуються слайди презентації.

Основним елементом слайдів є текст. За допомогою редактора Microsoft PowerPoint 2007 можна створювати слайди, на них розміщуються: текст з таблицями, діаграмами, графікою, картинками, малюнками, фотографіями, фільмами і звуком, відео кліпами.

Кожен слайд презентації Microsoft PowerPoint 2007 характеризується наступними властивостями:

  • розміром слайда;
  • розміткою слайда (розташуванням заголовків, тексту і об'єктів на слайді);
  • шаблоном оформлення (дизайн слайда);
  • ефектами переходу від слайда до слайда.

Ці властивості слайда впливають на його відображення під час демонстрації.

У Microsoft PowerPoint 2007 можна створити нову презентацію декількома способами:

  1. На основі Шаблонів:
    • Порожні (для створення нової презентацію з нуля) і останні використовувалися шаблони;
    • Встановлені шаблони;
    • встановлені теми
    • Мої шаблони;
    • З існуючого документа.
  2. На основі Microsoft Office Online:
    • Готові презентації;
    • Шаблони оформлення і слайди;
    • Діаграми, календарі тощо


Мал. 1

Необхідно відзначити, що "Встановлені шаблони" - це тематичні презентації типу "Рекламний буклет", "Знайомство з PowerPoint 2007" і т.д. Встановлені теми - це шаблони оформлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора