A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Літературний вернісаж "Різдвяні ювіляри".

Дата: 06.01.2023 10:17
Кількість переглядів: 92

6 січня минає 85 років від дня народження Василя Стуса та 125 років від дня народження Володимира Сосюри – українських поетів, літературознавців, громадських діячів, Героїв України.

Василь Стус жив, творив і загинув, щоб український народ мав те, на що заслуговує – свободу, незалежність, право на рідну мову, історичну пам’ять, самобутню культуру. Як письменник і громадянин Стус належить до тих духовних лідерів нації, актуальність яких із плином часу не зменшується, а набуває все більшої ваги, бо сьогодні він єднає два віддалені регіони – Поділля й Донеччину, ніби стверджуючи своєю долею ідею соборності України.

Володимир Сосюра - неповторний, ніжний, відвертий співець України, який був нагороджений високими урядовими відзнаками. Цінність творчості В. Сосюри не в особливостях його поетичної техніки, а в особливостях того людського явища української дійсності. Саме щирість поетичного вислову Сосюри, виявляє нам його таким, яким він є, робить його особливо цікавою постаттю в українській літературі.

Обидва поети мали тяжку долю, сповнену несправедливості та поневірянь, але поруч з тим, вони писали вірші, у яких прославляли любов до рідної землі, до України.

Вони боролись не лише за власну свободу, а й за свободу своїх нащадків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора