A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Введення функцій в MS Excel.

Дата: 26.10.2020 10:53
Кількість переглядів: 295

Тема уроку: Введення функцій в MS Excel.

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

В Excel є широкий набір убудованих функцій, що дозволяють виконува- ти різні операції з даними. До них відносяться математичні, статистичні, ло- гічні, фінансові функції, функції роботи з базою даних, функції роботи з датами і часом, функції роботи з текстом і інші. Кожна функція складається із трьох елементів:

    • знак рівності, що показує, що далі йде функція;
    • назва функції;
    • аргумент. Аргументом може бути число, адреса комірки, діапазон комірок, функція. Аргументи відокремлюються друг від друга крапкою з комою.

Є два способи введення функцій: із клавіатури або за допомогою Майстра функцій. Майстер функцій викликається натисканням кнопки «Вставити функцію» що розташована ліворуч від рядка формул або командою Формули Бібліотека функцій Вставити функцію. Майстер функцій працює у двокроковому режимі. На першому кроці здійснюється пошук потрібної фу- нкції. Можна шукати функцію за описом дії що вона виконує. Це незручний варіант. Краще шукати функцію, вибравши категорію, до якої належить потрібна функція, а потім вибравши зі списку саму функцію. У нижній частині вікна майстра функцій приводиться опис обраної функції. На другому кроці вводяться аргументи функції: числа просто вводяться у вікно «Число №», для введення адреси комірки (або діапазону) потрібно нажати кнопку із черво- ною стрілкою в правому куті поля введення і указати комірку (діапазон) методом посилань.

В Excel можна використовувати вкладені функції з рівнем вкладення до 7 функцій. Для введення в якості аргументу функції вкладеної функції вико- ристовується поле Ім'я. У момент роботи з майстром функцій у ньому відображається ім'я функції що вводиться. Якщо в якості вкладеної повинна ви- користовуватися інша функція, її потрібно вибрати зі списку. Після введення імені вкладеної функції відкривається вікно для введення її аргументів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора