A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Діагностика помилок у формулах Excel.

Дата: 28.10.2020 10:56
Кількість переглядів: 163

Тема уроку: Діагностика помилок у формулах Excel

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

Якщо в Excel неможливо виконати обробку формули в комірці і вивести результат, то додаток генерує повідомлення про помилку і виводить його в даній комірці (замість самої формули або її результату). Повідомлення про помилку завжди починається зі знака #.

Повідомлення про помилки в Excel можуть належати до одного з восьми типів: #; # Значить !; # СПРАВ / 0 !; # ИМЯ ?; # Н / Д; #ПОСИЛАННЯ!; # ЧИСЛО !; # ПОРОЖНЬО !.

Як правило, помилка # виникає, коли отриманий результат не вміщується в комірці. У цьому випадку, як зазначено раніше, необхідно збільшити ширину стовпця.

Помилка # значить! Виникає, коли використовується неприпустимий тип аргументу, наприклад користувач намагається скласти текстове і числове значення.

Помилка # СПРАВ / 0 з'являється, коли у формулі робиться спроба поділу на нуль.

Повідомлення про помилку типу # ИМЯ? З'являється, коли Excel не може знайти ім'я, що використовується у формулі. Зокрема, така ситуація виникне, якщо:

• при наборі імені сталася помилка;

• текст помилково не був укладений у подвійні лапки;

• на засланні на діапазон комірок пропущений знак двокрапки (:).

Помилка # Н / Д є скороченням терміну "невизначені дані".

Помилка # ПОСИЛАННЯ! З'являється, коли при посиланні на клітинку вказується неприпустимий адресу.

Повідомлення про помилку виду # ЧИСЛО! Виникає в тому випадку, коли у формулі заданий неприйнятний аргумент для функції.

Повідомлення про помилку твань # ПОРОЖНЬО! Виводиться, коли використовується помилкове посилання на клітинку або діапазон; скажімо, задано перетин двох областей, які не мають загальних вічок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора