A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: Робоче мiсце тpактоpиста та його обладнання. Положення тpактоpиста на pобочому мiсцi.

Дата: 22.10.2021 11:00
Кількість переглядів: 596

Тема уроку: Робоче мiсце тpактоpиста та його обладнання. Положення тpактоpиста на pобочому мiсцi.

Кабіна трактора призначена для створення комфортних умов роботи тракториста, захисту його від шуму, вібрацій, атмосферних опадів, сонячного випромінювання, пилу і загазованості.

Наявність жорсткого каркаса, вбудованого в конструкцію кабіни, забезпечує безпеку водія при перекиданні трактора.

Кабіну встановлюють на чотирьох гумових віброізоляторах, що знижують передачу вібрації остова на її деталі.

У кабіні передбачені двоє дверей, що відкриваються назад, що покращує умови обслуговування трактора. Замок лівих дверей замикається зовні ключем; крім того, замки обох дверей зсередини можуть бути замкнені за допомогою ручок поворотом їх вниз від горизонтального положення. Для відкривання дверей зовнішню рукоятку можна повертати і вгору і вниз, а внутрішню тільки вгору, що зменшує ймовірність її випадкового відкриття.

Всередині кабіна покрита теплошумоізоляційної і звукопоглинальними матеріалами.

Для поліпшення доступу до силового циліндру і трубопроводу гідросистеми, регулятору глибини обробітку грунту в підлозі кабіни є люки зі знімними кришками.

Сучасні трактори працюють в будь-який час року і в найрізноманітніших кліматичних умовах. Щоб поліпшити умови праці водіїв, на тракторах встановлюють суцільнометалеві або комбіновані, добре обладнані кабіни.

Кабіна трактора виконується двухдверной, з великою площею скління, що забезпечує круговий огляд, з термо-, шумо- і віброізоляція. У кабіні розміщується м'яке регульоване сидіння, як правило, на одне-два місця. Кабіна має припливно-витяжну вентиляцію, опалення, електричне освітлення, склоочисники, протисонячні щитки та інше обладнання.





Мал. 1. Схеми приводів валів відбору потужності:



Опалення кабіни здійснюється за рахунок подачі теплого повітря від двигуна з підкапотного простору.

У кабіні розташовані контрольно-вимірювальні прилади і органи управління трактором.

Для запобігання двигуна і механізмів трактора від забруднення та попадання на них вологи, для огородження обертових деталей, а також з метою надання зовнішнім виглядом трактора естетичної обтічної форми застосовують облицювання і капот.

Капот трактора складається з даху над двигуном і двох ґратчастих боковин, що забезпечують вільний вихід повітря, що обдуває двигун.

До облицювання відносяться огорожу радіатора, бризковики, крила коліс і ін. Деталі облицювання кріпляться до кістяка трактора, кабіні або корпусним деталям трактора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора