ЛПР №16 Тема уроку: Побудова тривимірних діаграм.
Лабораторно-практична робота №16
Тема уроку: Побудова тривимірних діаграм.
Створіть у своїй папці Аркуш MicrosoftExcel під назвою Діаграми.
Задача 1. Визначте за допомогою секторної діаграми процентне відношення білків, жирів та вуглеводів у запропонованому сніданку та порівняйте зі стандартною потребою людини.
- Перейменуйте Аркуш1 на Харчування
- Створіть таблицю згідно зразка:
Хімічний склад та енергетична цінність страв у сніданку |
|||||
Продукти |
Кількість |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Енергетична цінність |
Сирники |
100 г. |
12,00 г. |
20,00 г. |
5,00 г. |
240 Ккал. |
Сметана |
100 г. |
2,80 г. |
20,00 г. |
3,20 г. |
206 Ккал. |
Хліб білий |
50 г. |
3,68 г. |
0,20 г. |
23,60 г. |
113 Ккал. |
Масло бутербродне |
10 г. |
0,25 г. |
6,15 г. |
0,17 г. |
57 Ккал. |
Кава |
200 г. |
0,00 г. |
0,00 г. |
0,00 г. |
40 Ккал. |
Разом в сніданку |
|
|
|
|
|
Стандартна потреба |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
|
|
12% |
60% |
28% |
|
||
Висновок: |
|
- Підрахуйте загальну кількість білків, жирів та вуглеводів у сніданку
- Створіть секторну діаграму загальної кількості білків, жирів та вуглеводів у сніданку
- Виведіть підписи секторів, встановіть їх у відсотках
- Створіть секторну стандартної потреби елементів та виведіть підписи
- Порівняйте ці діаграми та введіть Висновок (Збалансований чи незбалансований сніданок)
- Побудуйте Стовпчасту Об’ємну Гістограму Енергетичної цінності страв
- Стовпці розмалюйте відповідно кольорам страв
Задача 2Проаналізуйтезміни температури атмосфери внаслідок викидів негативних газів
- Перейменуйте Аркуш 2 на Склад
- Створіть таблиці згідно зразка:
- Побудуйте стовпчасту Об’ємну гістограму для всіх фірм по всіх місяцях
- Задайте назву діаграмиДинаміка відвантаження продукції зі складу
- Задайте підписи осей: Кількість продукції, Місяці
- Обчисліть загальну кількість відвантаженої продукції кожною фірмою
- Побудуйте секторну об’ємну діаграму по загальних сумах відвантаженнях
- Назва діаграми: Порівняння продукції на складах
- На сектори виведіть підписи Назви фірм та значення у відсотках
Відвантаження продукції зі складу |
|||||
Фірма |
Вересень |
Жовтень |
Листопад |
Грудень |
Разом |
Садко |
25811 |
11222 |
12589 |
12583 |
|
Меркурій |
12547 |
23232 |
12569 |
12145 |
|
Золоте руно |
35681 |
25552 |
14142 |
7412 |
|