A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

ЛПР №16 Тема уроку: Побудова тривимірних діаграм.

Дата: 11.11.2021 11:00
Кількість переглядів: 124

Лабораторно-практична робота №16

Тема уроку: Побудова тривимірних діаграм.

Створіть у своїй  папці Аркуш MicrosoftExcel під назвою Діаграми.

Задача 1. Визначте за допомогою секторної діаграми процентне відношення білків, жирів та вуглеводів у запропонованому сніданку та порівняйте зі стандартною потребою людини.

  1. Перейменуйте Аркуш1 на Харчування
  2. Створіть таблицю згідно зразка:

Хімічний склад та енергетична цінність страв у сніданку

Продукти

Кількість

Білки

Жири

Вуглеводи

Енергетична цінність

Сирники

100 г.

12,00 г.

20,00 г.

5,00 г.

240 Ккал.

Сметана

100 г.

2,80 г.

20,00 г.

3,20 г.

206 Ккал.

Хліб білий

50 г.

3,68 г.

0,20 г.

23,60 г.

113 Ккал.

Масло бутербродне

10 г.

0,25 г.

6,15 г.

0,17 г.

57 Ккал.

Кава

200 г.

0,00 г.

0,00 г.

0,00 г.

40 Ккал.

Разом в сніданку

 

 

 

 

Стандартна потреба

Білки

Жири

Вуглеводи

 

12%

60%

28%

 

Висновок:

 

  1. Підрахуйте загальну кількість білків, жирів та вуглеводів у сніданку
  2. Створіть секторну діаграму загальної кількості білків, жирів та вуглеводів у сніданку
  3. Виведіть підписи секторів, встановіть їх у відсотках
  4. Створіть секторну стандартної потреби елементів та виведіть підписи
  5. Порівняйте ці діаграми та введіть Висновок (Збалансований чи незбалансований сніданок)
  6. Побудуйте Стовпчасту Об’ємну Гістограму Енергетичної цінності страв
  7. Стовпці розмалюйте відповідно кольорам страв

Задача 2Проаналізуйтезміни температури атмосфери внаслідок викидів негативних газів

  1. Перейменуйте Аркуш 2 на Склад
  2. Створіть таблиці згідно зразка:
  3. Побудуйте стовпчасту Об’ємну гістограму для всіх фірм по всіх місяцях
  4. Задайте назву діаграмиДинаміка відвантаження продукції зі складу
  5. Задайте підписи осей: Кількість продукції, Місяці
  6. Обчисліть загальну кількість відвантаженої продукції кожною фірмою
  7. Побудуйте секторну об’ємну діаграму по загальних сумах відвантаженнях
  8. Назва діаграми: Порівняння продукції на складах
  9. На сектори виведіть підписи Назви фірм та значення у відсотках

Відвантаження продукції зі складу

Фірма

Вересень

Жовтень

Листопад

Грудень

Разом

Садко

25811

11222

12589

12583

 

Меркурій

12547

23232

12569

12145

 

Золоте руно

35681

25552

14142

7412

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора