A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Робота з малюнком та його редагування.

Дата: 11.12.2020 11:01
Кількість переглядів: 178

Тема уроку: Робота з малюнком та його редагування.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Операції над виділеним фрагментом.

Робота з фрагментами і буфером дозволяє переносити фрагмент малюнка на інше місце, створювати кілька копій чи фрагмента передавати його в інший додаток.

Виділену область можна перетягнути на інше місце. Для цього натискають ліву кнопку на області, потім, не відпускаючи її, перетаскують миша на інше місце. Якщо при цьому утримувати натиснутої клавішу , то буде перенесена копія фрагмента. Виділену область можна помістити в буфер через меню Правка. Для цього використовують команду Копировать чи Вырезать. Також можна помістити фрагмент у файл командою Копировать в файл. Над фрагментом малюнка можна робити й інші операції - змінювати розміри, розтягувати, повертати, нахиляти і відбивати за допомогою команд меню Рисунок.

Вставка в малюнок готових фрагментів з буфера чи з файлу.

Для цього застосовують підменю Правка і команди Вставить чи Вставить из файла відповідно. При цьому вставлений фрагмент спочатку розташовується у верхньому лівому куті екрана і його потрібно перетягнути на потрібне місце мишкою при натиснутій лівій кнопці.

Режими виділення фрагмента.

Існує два режими виділення - прозоре (із фрагмента виключається колір тла) і непрозоре (у фрагменті зберігається колір тла). Для вибору режиму на екрані з'являється спеціальна тимчасова панель.

Скасування виконаної операції в Paint.

Під час редагування малюнків не можна змінювати вже закінчені елементи графічного зображення - можна тільки їх видаляти, чи переносити, чи малювати поверх них.

Що ж робити, якщо випадково малюнок був зіпсований? Можна скасувати три останніх зроблених зміни малюнка. Для цього використовують меню Правка і команду Отменить. Чи можна натиснути на комбінацію клавіш .

Якщо операцію скасували помилково, то її можна відновити пунктами меню Правка і Повторить чи натиснути на клавішу F4.

Перетворення малюнка.

За допомогою команд підменю Рисунок можна відбивати, розтягувати, стискати, чи збільшувати нахиляти виділені фрагменти малюнка. За допомогою команди Отразить/Повернуть можна відбити виділений фрагмент щодо вертикальної чи горизонтальної осі. Для цього в діалоговому вікні є перемикачі Отразить слева направоОтразить сверху вниз і Повернуть на угол 900, 1800 і 2700 .

За допомогою команди Растянуть/наклонить можна розтягти чи нахилити виділений фрагмент по вертикалі чи по горизонталі. Для цього в діалоговому вікні є відповідні перемикачі і поля для введення.

Попередній перегляд.

Отриманий малюнок можна надрукувати на принтері через підменю Файл і команду Печать. Через розходження між здатністю екрана, що дозволяє, і принтера, той самий малюнок на екрані і на папері може виглядати по різному. Щоб заздалегідь перевірити, як буде виглядати малюнок у видрукуваному виді, використовують підменю “Файл” і команду Предварительный просмотр. Далі за допомогою кнопок Увеличить і Уменьшить можна підібрати придатний масштаб зображення. Щоб завершити Предварительный просмотр, необхідно натиснути кнопку Закрыть.

Використовуючи підменю Файл і команду Макет страницы, можна змінити розмір сторінки малюнка і використовуваний принтер.

Механізм “захоплення” зображення з екрана.

Щоб захопити зображення екрана необхыдно скопіювати в буфер вміст необхідного вікна. Для цього досить встановити курсор миші в дане вікно і натиснути одночасно клавіші > (чи >) – для копіювання активного вікна, > – для копіювання всього екрана. (При цьому створюється об'єкт із разширенням .bmp.)Потім необхыдно перейти у вікно текстового документа і за допомогою команди Вставка меню Правка помістити в нього зображення, що зберігається в буфері


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора