A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Автозаповнення комірок в MS Excel.

Дата: 28.10.2020 11:03
Кількість переглядів: 431

Тема уроку: Автозаповнення комірок в MS Excel.

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

Для спрощення уведення великих масивів даних в Excel передбачено декілька можливостей: автоматичне заповнення комірок значенням із суміжної комірки, введення даних у діапазон комірок, введення рядів за допомогою авто заповнення, введення однакових даних за допомогою авто заповнення.

Метод автоматичного заповнення комірок числами або текстом із суміжної комірки використовується для заповнення діапазону комірок однаковою вихідною інформацією. При цьому копіюється також формат вихідної комірки. У першу комірку вводиться інформація, потім покажчик миші міститься на маркер заповнення цієї комірки, що перебуває в її правому нижньому куті, і перетаскується в суміжні комірки. Маркер заповнення також використовується і для інших цілей: за замовчуванням працює режим Копіювати комірки, наведений вище; режим Заповнити працює тільки для чисел і заповнює суміжні комірки значеннями арифметичної прогресії із кроком одиниця, режими Заповнити тільки формати і Заповнити тільки значення копіюють тільки формат першої комірки або тільки введене в неї число. При копіюванні за допомогою маркера заповнення дат або часу за замовчуванням працює режим Заповнити, що збільшує вихідне значення на добу або годину відповідно. Крім цього режиму, для дат можна заповнювати комірку з урахуванням робочих днів, місяців і т.д.

Метод введення даних у діапазон комірок працює однаково для всіх типів вихідних даних. У цьому методі потрібно спочатку виділити діапазон комірок, які потрібно заповнити, ввести потрібне дане (число, текст, дату, час) і нажати клавіші CTRL + Enter.

Рядом (списком) називається послідовність даних, що змінюються за певним законом. В Excel є кілька типів стандартних рядів: числовий ряд, ряд дат, ряд днів тижня, ряд місяців і часовий ряд. Стандартні ряди не можна видаляти або змінювати. Для авто заповнення числових рядів, потрібно ввести  в суміжні комірки два перших значення ряду, виділити їх і потім перетягнути маркер заповнення. Спливаюча підказка показує поточний елемент ряду. Для авто заповнення інших типів стандартних рядів досить ввести тільки перше значення ряду. На додаток до стандартних рядів (списків), можна створювати користувальницькі списки авто заповнення. Їх створюють на основі вже ная- вного на аркуші списку або вводять вручну. Змінювати або видаляти можна тільки користувальницькі списки, але не убудовані (наприклад, списки місяців або днів тижня). Користувальницький список може складатися тільки з тексту або тексту в сполученні із числами. Щоб створити користувальницький список, що складається тільки із чисел, наприклад від 0 до 100, спочатку необхідно створити список чисел у текстовому форматі. Якщо список створюється з раніше уведених на аркуш елементів, необхідно виділити введені елементи і виконати команду Microsoft Office Параметри Excel Основні Основні параметри роботи з Excel Створювати списки для сортування і заповнення Змінити списки і нажати кнопку «Імпорт». Якщо список створюється з нових елементів потрібно виконати команду Microsoft Office Параметри Excel Основні Основні параметри роботи з Excel Створювати списки для сортування і заповнення Змінити списки, у полі Списки виділити пункт НОВИЙ СПИСОК, ввести елементи в поле Елементи списку і нажати кнопку «Додати».

Функція авто заповнення дозволяє автоматично вводити слово при введені його першої літери, якщо це слово вже було введено раніше в цьому ж стовпці. Авто заповнення працює тільки з даними, введеними у стовпець без порожніх комірок.

Результат простих обчислень (сума, середнє арифметичне, мінімум, максимум, кількість елементів у діапазоні) можна побачити в рядку стану без написання формул. Для цього досить виділити діапазон. За замовчуванням у рядку стану відобразяться середнє значення, кількість непустих комірок і сума значень у цьому діапазоні. Якщо в діапазоні є порожні комірки або комірки з текстом, значення в них приймаються рівними нулю. Для відображення інших функцій потрібно зробити праве клацання по рядку стану. У контекстному меню вибирається потрібна функція. Функція кількість значень підраховує кількість непустих комірок. Функція кількість чисел підраховує кількість чисел в комірках діапазону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора