A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Установка логічних зв'язків в БД Access 2007.

Дата: 27.11.2020 11:03
Кількість переглядів: 239

Тема: Установка логічних зв'язків в БД Access 2007.

Опрацювати лекцію, зробити опорний конспект.

Логічні зв'язкив становлюються між однойменними полями таблиць бази даних Access 2007. Зв'язок даних в одній таблиці з даними в інших таблицях здійснюється через унікальні ідентифікатори (ключі) або ключові поля. У нашому випадку ми повинні встановити логічні зв'язки між таблицями: Групи студентів, Студенти, Дисципліни і Успішність.

Для встановлення зв'язків використовуємо ключові поля: КодГруппи, КодСтудентов і КодДісціпліни. Наприклад, між первинним ключем (КодГруппи) tables Групи студентів і вторинним ключем (КодГруппи) tables Студенти встановлюємо зв'язок один - до - багатьох.

Перш ніж приступити до створення логічних зв'язків треба в Вікні редагування закрити всі tables і перейти на вкладку Робота з базами даних. Потім клацнути на піктограмі Схема даних, у вікні редагування з'явиться активне діалогове вікно "Додавання таблиці" на тлі неактивного вікна Схема даних (рис. 1).

Фото без опису
Рис. 1.

У вікні Додавання таблиць необхідно виділити імена таблиць і натиснути кнопку Додати, при цьому у вікні "Схема даних" з'являться всі tables (рис. 2). Після цього необхідно закрити вікно діалогу.

Фото без опису
Рис. 2.

Далі необхідно встановити зв'язки між табл. у вікні Схема даних. Для цього у вікні Схема даних необхідно відбуксирувати (перемістити) поле КодГруппи з таблиці Групи студентів на відповідне поле tables Студенти, в результаті цієї операції з'явиться вікно "Зміна зв'язків" (рис. 3).

Фото без опису
Рис. 3.

У вікні діалогу "Зміна зв'язків" (рис. 3) необхідно встановити прапорці: "Забезпечити цілісність даних", "каскадне оновлення пов'язаних полів" і "каскадне видалення зв'язаних записів", переконатися в тому, що встановлений тип відносин один-ко-многим і натиснути кнопку Створити.

У вікні Схема даних з'явиться зв'язок один-ко-многим між таблицями Групи студентів і Студенти. Аналогічним чином треба зв'язати поля КодСтудента в таблицях Студенти і Успішність, а потім поля КодДісціпліни в таблицях Успішність і Дисципліни. В результаті отримаємо Схему даних, представлену на малюнку 4.

Фото без описуРис. 4.

Після установки зв'язків між таблицями, вікно Схема даних необхідно закрити. Далі необхідно здійснити заповнення всіх таблиць. Заповнення доцільно починати з табл. Групи студентів, так як поле КодГруппи табл. Студенти використовується в якості стовпця підстановки для заповнення відповідного поля табл. Студенти.

Потім встановити зв'язку між табл. "Студенти" і "Успішність", "Дисципліни" і "Успішність", так як поля КодСтуденти і КодДісціпліни табл. Успішність використовується в якості стовпця підстановки для заповнення відповідних полів таблиці Успішність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора