A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: Робота з графічними примітивами в MS Office Publisher. Завантаження і макетування тексту.

Дата: 14.03.2022 11:04
Кількість переглядів: 142

Тема уроку: Робота з графічними примітивами в MS Office Publisher. Завантаження і макетування тексту.

 

  1. Перевірити порядок на робочому місці, переконатись у відсутності видимих пошкоджень, впевнитись, що в моніторі не відбиваються вікна та інші потужні джерела світла.  
  2. Виконувати вправи для зняття втоми під час навчання
  3. Пройти інструктаж з ОП.
  4. Вправи виконуються сидячи в зручній позі, хребет прямий, очі відкриті погляд – прямо, відвернувшись від комп’ютера
  5. Запустити клавіатурний тренажер пройти рівень 
  6. Завантажте одним із відомих вам способів програму Microsoft Publisher. 
  7. Розгляньте головне меню програми. 
  8. Ознайомтеся з панелями інструментів, які розташовані під меню. Додайте або скрийте панель інструментів (Вид → Панели  инструментов → Додати або ж забрати галочку; За допомогою  контекстного меню)
  9. Оформіть фон сторінки використовуючи графічні примітиви. Наприклад:
  10. За поданим зразком зобразити малюнок, використовуючи інструменти графічного редактора. Розфарбувати самостійно. Роботу збережіть в своїй папці
  11. Відкрийте пусту публікацію та надрукуйте інформацію запропоновану викладачем, а саме: «Поради по макетуванню» відповідно до зразка:

ПОРАДИ ПО МАКЕТУВАННЮ

  • Створіть банк зразків. Коли ви читаєте журнали, книги, газети, річні звіти, переглядаєте рекламні листівки і брошури збирайте зразки особливо вдалих і невдалих рішень. Складайте їх у двох папок, озаглавлені «Гарні» і «Погані», відзначаючи, що чи добре погано в даному макеті. Нагромадивши досить матеріалу, ви відчуєте себе набагато впевненіше в області технічного і художнього редагування. 
  • Ваш макет повинний створювати чітке представлення про характер документа. Якщо ви компонуєте рекламне повідомлення про продукт, то нехай ваш макет виглядає як реклама, а не як науковий трактат.
  • Не намагайтеся охопити неосяжне. Наприклад, ви можете розмістити на одній смузі 30 стовпчиків тексту, але хто стане їх читати? Загальне правило: не використовуйте більше трьох спеціальних типографських ефектів на розвороті з двох смуг. 

  • Складіть план майбутнього документа. Ніж простіше, тим краще. Дотримуючи цього правила, зробите менше помилок. Крім того, прості макети виглядають чіткіше, краще читаються і забезпечують концентрацію уваги читачів.  12.12. Виберіть текст на пів сторінки та заповніть ним один з блоків для надпису. Для цього виберіть Бюлетень. А в Інтернеті знайдіть текст на тему: «Мова українська, рідна, солов’їна» При необхідності з’єднуйте або роз’єднуйте блоки для надпису.

13. Роботу збережіть в своїй папці

14. У вкладці Публикации для печати виберіть Вітальна листівка. Підберіть текст для привітання та оформіть використовуючи шрифти та кольорову гаму. 

15. Надішліть виконану роботу майстру виробничого навчання. Вимкнути ПК.   Привести робоче місце до порядку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора