A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Порядок руху зупинки та стоянки транспортних засобів

Дата: 14.02.2022 12:45
Кількість переглядів: 370

Тема уроку: Випадки, коли дозволяється рух трамвайними коліями. Повороти на дорогах і рух на дорогах з реверсивним рухом. Рух тротуарами і пішохідними доріжками.

 

По трамвайній колії попутного напрямку, розташованій на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, дозволяється рух за умови, що це не заборонено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою, а також під час випередження, об’їзду, коли ширина проїзної частини недостатня для виконання об’їзду, без виїзду на трамвайну колію.

Водієві білого автомобіля дозволяється виконати випередження червоного автомобіля з виїздом на трамвайну колію, оскільки ширина проїзної частини недостатня для виконання випередження, а трамвайні колії знаходяться на одному рівні з проїзною частиною, не відділені суцільною лінією розмітки або конструктивно (газоном, бордюром), немає дорожніх знаків 5.16 , 5.18  або розмітки 1.18.

На перехресті дозволяється виїжджати на трамвайну колію попутного напрямку в тих самих випадках, але за умови відсутності перед перехрестям дорожніх знаків 5.16 , 5.17.1, , 5.17.2 , 5.18 , 5.19 .

Поворот ліворуч або розворот повинні виконуватися з трамвайної колії попутного напрямку, розташованої на одному рівні з проїзною частиною для нерейкових транспортних засобів, якщо інший порядок руху не передбачено дорожніми знаками 5.16 , 5.18  або розміткою 1.18.

Оскільки немає дорожніх знаків що визначають напрямок руху по смугах, водій повинен виконати розворот за траєкторією «Б», тобто з виїздом на трамвайні колії попутного напрямку.

В наступній ситуації водій, також, порушує вимоги ПДР, оскільки за наявності дорожнього знаку 5.16  виконати поворот ліворуч необхідно лише у відповідності з вимогами знаку, тобто, з лівої смуги.

В наступній ситуації водій порушує вимоги ПДР, оскільки виконати поворот ліворуч необхідно у відповідності з вимогами розмітки 1.18, тобто – з лівої смуги руху.

В усіх випадках не повинно створюватися перешкод для руху трамвая.

Забороняється виїжджати на трамвайну колію зустрічного напрямку, відокремлені від проїзної частини трамвайні колії та розділювальну смугу.

Оскільки відсутні дорожні знаки 5.16 , 5.18  або розмітка 1.18, виконати поворот ліворуч водій білого автомобіля повинен з трамвайної колії попутного напрямку (траєкторія «Б»). Поворот ліворуч з трамвайної колії зустрічного напрямку виконувати забороняється (траєкторія «А»).

Оскільки трамвайні колії, на наступному малюнку, відокремлені газоном, рухатись по них забороняється. Водієві забороняється здійснити об’їзд затора у напрямку показаному стрілкою.

Водієві забороняється виїхати на розділювальну смугу (траєкторія «А»). У разі потреби, він повинен зупинити автомобіль біля правого краю проїзної частини (місце «Б») або прибрати автомобіль за межі дороги.

 

Для закріплення матеріалу переглянути відео:

Випадки, коли дозволяється рух трамвайними коліями

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора