A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

1 ГРУДНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДом.

Дата: 01.12.2022 12:39
Кількість переглядів: 86

1 ГРУДНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДом.

Поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб. Особливо небезпечні ВІЛ (вірус імунодефіциту людини)  і його кінцева стадія СНІД (синдром набутого імунодефіциту). 

СНІД – особливо небезпечна хвороба, смертельна для людини. Тому кожного 1 грудня людство говорить про цю проблему, закликає всіх до боротьби з ним.

Цей день вперше почали відзначати 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості й розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це можливість дізнатися про факти щодо ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ-інфекцією вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших.

Крім того, Всесвітній день боротьби зі СНІДом надає можливість продемонструвати підтримку людям, які живуть з ВІЛ, одягнувши червону стрічку – міжнародний символ обізнаності про ВІЛ-інфекцію.

ЗАХИСТИ ТА ПОВАЖАЙ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора