A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Введення даних. Типи даних.

Дата: 30.10.2020 08:17
Кількість переглядів: 166

Тема уроку: Введення даних. Типи даних.

Опрацювати лекцію, зробити конспект.

Введення і редагування даних може виконуватися безпосередньо в виділену комірку і в поле введення рядка формул.
В MS Excel всі дані, які містяться в комірках таблиці, мають один з наступних типів: Текстове значення, Числове значення та Формула. Дані в комарці після введення в порожню і неформатовану комірку аналізуються MS Excel, розпізнається їх тип і комірці присвоюється відповідний формат - форма представлення даних.
Числові значення після введення автоматично вирівнюються по правій межі комірки, а текстові - по лівій межі. За цією ознакою можна визначити, що дані сприймаються як числові або як текстові. Розрізняють два види числових значень: Число; Дата та час.
Щоб ввести в клітинку рядок цифр і в подальшому розглядати їх як Текстове значення, перед рядком цифр слід поставити символ апостроф ( '). Такі дані будуть інтерпретовані MS Excel як Текст і вирівняні по лівому краю. Наприклад, послідовність символів '19 .04.11 не буде перетворений на дату 19 березня 2011 року, а буде розглядатися MS Excel як Текст і вирівняна по правій межі комірки. При цьому апостроф в комірці відображатися не буде, але він міститься в рядку формул. У лівому верхньому кутку комірки з'явиться маленький темно-зелений трикутник, а зліва від комірки - індикатор зі знаком оклику і кнопкою меню, що розкривається та дозволяють перетворити Текст в Число.
Формули, що вносяться до комірок повинні починатися зі знака рівності. Після введення формули по ній автоматично виконуються обчислення. Формула відображається тільки в рядку формул, а в комірці відображається результат обчислень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора