A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

ЛПР№30«Побудова   графіків,   діаграм,   вставка   текстових   і      графічних документів»

Дата: 18.05.2022 13:28
Кількість переглядів: 43

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНА РОБОТА №30

ТЕМА 9. ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР ТА СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННИХ ТАБЛИЦЬ

Тема уроку 9.2: «Побудова   графіків,   діаграм,   вставка   текстових   і      графічних документів»

Мета уроку: Практично розглянути та закріпити роботу в текстовому процесорі Word. Побудови графіків, діаграм, вставка текстових та графічних документів.

Розвивати навики систематичного самоконтролю. Створити емоційний настрій і збудити інтерес до засвоєння нових знань, самостійного вирішення проблем

Виховувати свідому дисципліну. Виховувати бережливе відношення до обладнання і майна майстерні.

Хід уроку:

І. Що потрібно виконати:

ЗАВДАННЯ № 1. 

Створення діаграми

Діаграма – це графічне представлення числових даних, призначене для порівняння кількох значень величин.

Види діаграм – вигляд представлення графічної інформації в діаграмі. Наприклад, гістограма, кругова.

Подивимося, як виглядає гістограма. На основі таблиці побудуємо її. Для цього виділимо таблицю, далі Вставка / Рисунок / Диаграмма.   (Якщо ви працюєте у Microsoft Word 2007, для того, щоб робота була найбільш наближена до інструкції, попередньо збережіть як  Документ Word )

Отримали

Змініть довжину, наприклад, Дніпра. Подивіться, як змінилася гістограма.

Якщо клацнути за межами діаграми, ми вийдемо з режиму форматування діаграми. Щоб повернутися до форматування, подвійний клік усередині діаграми.

ЗАВДАННЯ № 2.  

Робота з діаграмою

1)  Змінити розміри діаграми. Для цього натисніть на межу лівою клавішею миші і потягніть. Якщо вікно Таблица данных заважає, закрийте його. Для того, щоб це вікно відобразилося знову, правою клавішею миші у діаграмі та обрати Режим таблицы …

2)     Задати фон області побудови, області діаграми, формат легенди, а також кольори надписів та стовпців даних. Треба отримати наступне:

Підказка. Для того, щоб взнати, де ці області і де легенда, понаводьте мишею на різні об’єкти. Спливаюча підказка Word вам допоможе. Викликаємо контекстне меню і вибираємо пункт Формат…(адже ми хочемо змінити саме його).

Наприклад, натиснувши правою клавішею миші на одному зі стовпців, ми можемо вибрати Формат рядов данных … та змінити, наприклад, їх колір.

3)     Змініть розміри надписів та їх напрямок (Дніпро, Дунай), щоб вони всі відображалися. Скористайтеся контекстним меню, Формат оси …, вкладка Шрифт (розмір 10) та вкладка Выравнивание (Ориентация 90градусів).

ІІ. Виконану роботу відправити на пошту Galitskaya_taxa1994@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора