A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПОТРАПЛЯННЯ У СИТУАЦІЇЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Дата: 17.10.2022 13:50
Кількість переглядів: 128

Постраждати від експлуатації може будь-хто, проте торгівці людьми полюють здебільшого на тих, хто прибув з іншої країни, не знає мови або ж залишив попереднє місце проживання через бойові дії. Перетинаючи державний кордон  пам’ятайте, що існують злочинні угрупування, які можуть скористатися вашим уразливим становищем. Вони можуть заманити вас в небезпечну ситуацію, наприклад, пов’язаної з примусовою працею або сексуальною експлуатацією шляхом обману, погроз або насильства.

5 правил безпеки:

1. Документи. Надавайте документи лише офіційним особам. Заздалегідь зробіть та збережіть копії найважливіших документів, у тому числі онлайн.

2. Транспорт.  Узнайте, куди їдете, та повідомте про поїздку рідних чи друзів. Не сідайте в авто до незнайомих чи підозрілих людей. Надішліть рідним чи друзям номер транспортного засобу, яким пересуваєтеся.

3. Допомога. Приймайте допомогу лише від людей та організацій, що заслуговують на довіру.

4. Спілкування. Не віддавайте нікому мобільний телефон чи інші засоби зв’язку. Будьте обачними та обережними при спілкуванні з незнайомцями.

5. Зв’язок. Підтримуйте постійний зв’язок із рідними, друзями, колегами. Повідомляйте про будь-які зміни свого маршруту, місця проживання чи роботи. Домовтеся з ними про кодове слово або фразу, які повідомлять, що ви в небезпеці.

ТЕЛЕФОНИ "ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ" ТА КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ ЩОДО ДОПОМОГИ ТА ПІДТРИМКИ В СИТУАЦІЯХ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ 

  • Національна «гаряча лінія» для дітей та молоді:  0 800 500 225 або 116 111 (безкоштовно зі стаціонарного та мобільного телефонів, анонімно)
  • Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 
  • 0 800 500 335 або 116 123 з мобільних або стаціонарних телефонів цілодобово (безкоштовно, анонімно, конфіденційно)
  • Поліція: 102
  • Центр надання безоплатної правової допомоги:  0 800 213 103
  • Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 527 (безкоштовно з номерів мобільних операторів України пн. – пт. з 10:00 до 21:00, сб. з 10:00 до 18:00)
  • Гаряча лінія Міністерства закордонних справ України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном:  (044) 238 16 57
  • Гаряча лінія емоційної підтримки Міжнародної організації з міграції:
  •  0 800 211 444
  • Платформа «Розкажи мені» (https://tellme.com.ua/
  • Канал психологічної підтримки «ПОРУЧ» для підлітків та молоді (https://t.me/poruch_me
  • Онлайн-платформа «Аврора»: консультування постраждалих від насильства, зокрема сексуального, доступу до якісної дистанційної допомоги у будь-якому куточку України та за кордоном, достатньо лише заповнити заявку на сайті «Розірви коло» у розділі «Психотерапевтична допомога» (https://rozirvykolo.org/mental-support/)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора