A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема: Теми презентацій і макети слайдів в PowerPoint 2007.

Дата: 17.12.2020 14:25
Кількість переглядів: 174

Тема уроку: Теми презентацій і макети слайдів в PowerPoint 2007.

Опрацювати лекцыю, зробити опорний конспект.

У процесі створення презентації PowerPoint 2007 часто виникає необхідність змінювати параметри слайдів. До таких параметрів слайда відносяться: розмітка, тема презентації (дизайн), схема кольорів, фон слайда.

Розмітку слайду визначає його макет. Щоб змінити вигляд слайда в готової презентації треба відобразити слайд і клацнути на піктограмі "Макет" на вкладці "Головна". Відкриється список вбудованих макетів, вибрати необхідний макет і клацнути на ньому.

Вихідний макет слайда презентації буде замінений на макет слайда з обраної розміткою. наприклад, макет слайда з маркованим списком (З одним об'єктом) може бути замінений на макет слайда з двома об'єктами. (малюнок 1).

Фото без опису
Мал. 1

В якості другого об'єкта слайда виберемо, наприклад, малюнок (малюнок 2).

Фото без опису
Мал. 2

Щоб вибрати тему презентації необхідно відобразити будь-який слайд презентації та клацнути на піктограмі "Дизайн". На вкладці "Дизайн" в групі "Теми" вибрати ту тему, яка підходить для даної презентації. Наприклад, замінимо вихідну тему презентації (Мал. 2) на "Витончена" (Мал. 3).

Фото без опису
Мал. 3

Вбудовані теми презентацій включають набір пов'язаних з нею схеми кольорів. Схема кольорів теми презентації є 12 узгоджених кольорів. Тему слайда з вбудованою темою квітів можна підключити до іншої схеми кольорів. При цьому структура і характеристики теми слайдів зберігається, а змінюються лише кольору.

Крім того, можна створити для користувача схему кольорів слайдів. Для цього необхідно на вкладці Дизайн клацнути на кнопці "Кольори", відкриється колекція квітів "Вбудовані". Вибрати команду "Створити нові кольори теми ...". Відкриється вікно діалогу "Створення нових кольорів теми".

Фото без опису
Мал. 4

Після вибору необхідних кольорів текст / фон, збережемо кольору теми під ім'ям "Інша 1". Вікно закриється, а в колекції квітів буде відображатися збережена схема кольорів з ім'ям "Інша 1" (малюнок 5). Застосуємо схему "Інша 1" до теми презентації "Витончена" (малюнок 3).

Фото без опису
Мал. 5

Після цих маніпуляцій колір теми презентації "Витончена" (рис. 3) змінить свій колір (рис 6), а структура теми залишиться без змін.

Фото без опису
Мал. 6

Крім зміни схеми кольорів теми, на вкладці "Дизайн" можна змінити шрифти і ефекти теми презентації. Клацнувши на піктограмі "Шрифти" в групі "Теми" на вкладці "Дизайн", відкриємо колекцію шрифтів. Для зміни вихідної комбінації шрифтів (великі та малі шрифтів) у відкритій презентації треба вибрати потрібну комбінацію і клацнути на ній.

Для зміни вихідних ефектів теми необхідно клацнути на піктограмі "Ефекти" в групі "Теми" на вкладці "Дизайн" і вибрати потрібну комбінацію.

На слайдах презентації також можна змінювати стилі і формат фону. Стиль фону для теми поточної презентації можна встановити у вигляді суцільного і градиентного кольору, клацнувши на необхідний стиль в колекції стилів (Мал. 7).

Фото без опису
Мал. 7

Щоб додати текстуру або малюнок до тла слайда треба відкрити вікно діалогу "Формат тла" (мал. 7), в якому можна вибрати потрібну структуру, а також додати необхідний малюнок з файлу або кліп.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора