A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку 5.32: «Взаємозв’язок між звітами»

Дата: 03.06.2022 14:33
Кількість переглядів: 158

Тема 5. Автоматизована обробка облікової інформації за допомогою програм «1С: Підприємство» .

Тема уроку 5.32: «Взаємозв’язок між звітами»

Звіти

 Звіти - засіб отримання вихідної інформації. Джерелом даних для перегляду звітів служать документи, сформовані ними бухгалтерські операції, довідники, а також використовується інформація, що зберігається в налаштуваннях.

Для завдання звіту на етапі розробки задачі визначається алгоритм звіту, що визначає одержання й обробку інформації з бази даних, і форма звіту, що дозволяє користувачу задавати параметри алгоритму і даних, що включаються в звіт. Список доступних користувачу звітів цілком визначається при розробці задачі.

При виборі користувачем необхідного звіту на екрані з'являється вікно, що поєднує форму звіту й інструментальну панель, що дозволяє виконувати різні дії при роботі зі звітом. Користувачу доступні такі дії: виконання дій, обумовлених формою звіту; зміна звіту; збереження і завантаження параметрів звіту (настроювання звіту); перехід до опису звіту; одержання короткої довідки по елементах форми звіту.

Звіт "Анализ субконто" для кожного субконто (об'єкта аналітичного обліку) обраного виду приводяться обороти по всіх рахунках, у яких використовується це субконто, а також розгорнуте і згорнуте сальдо.

Звіт "Анализ счета по датам" дозволяє одержати обороти і залишки по рахунку на кожну дату визначеного періоду. Це може знадобитися, наприклад, для аналізу зміни в часі чи засобів зобов'язань організації, для перевірки відповідності введених в інформаційну базу даних даним, зазначеним у банківських виписках, і т.д.

Звіт "Анализ счета по субконто" містить підсумкові суми кореспонденцій даного рахунка з іншими рахунками за зазначений період, а також залишки по рахунку на початок і на кінець періоду в розрізі об'єктів аналітичного обліку. Цей звіт може бути сформований тільки для рахунків, по яких ведеться аналітичний облік. Для одержання даного звіту виберіть пункт "Анализ счета по субконто" меню "Отчеты" головного меню. На екран буде виведений запит параметрів висновку даного звіту.

Звіт "Главная книга" використовується для виведення оборотів і залишків рахунка за кожен місяць. Він може бути дуже корисний при підведенні підсумків і складанні звітності. Для одержання оборотів рахунка треба обрати пункт "Обороты счета (Главная книга)" меню "Отчеты" головного меню. На екран буде виведений запит параметрів формування оборотів рахунка.

Звіт "Диаграмма" призначений для представлення даних бухгалтерських підсумків у графічному виді.

Звіт "Журнал-ордер по субконто" застосовується для рахунків, на яких ведеться аналітичний облік по субконто. Він дозволяє одержати для кожного виду субконто, по якому ведеться аналітичний облік на рахунку дебетові і кредитові обороти, а також розгорнуте і згорнуте сальдо на початок і кінець обраного періоду. Крім того, у діалоговій формі запиту параметрів звіту можна задати різні режими вибору субконто.

Звіт "Карточа субконто" містить всі операції з конкретним об'єктом аналітичного обліку (субконто) у хронологічній послідовності з указівкою реквізитів проводок, залишків по субконто після кожної операції, на початок і кінець періоду.

Звіт "Карточка счета" включає всі проводки з даним рахунком або проводки по даному рахунку за конкретним значенням об'єктів аналітичного обліку – найменуванню матеріалу, організації-постачальнику і т.д. Крім того, у картці рахунка показуються залишки на початок і кінець періоду, обороти за період і залишки після кожної проводки.

Звіт "Кассовая книга" призначений для формування звіту по касових операціях у типовій конфігурації.

Звіт "Книга доходов и расходов" призначений для формування Книги доходів і витрат суб'єкта малого підприємництва – юридичної особи, що використовує спрощену систему оподаткування.

Звіт "Книга приобретения" слугує для формування книги придбання в типовій конфігурації. Він формується на підставі проведених документів «Запис книги придбання».

Звіт "Книга продаж" передбачений для формування книги продажів у типовій конфігурації звіт «Книга продажів». Звіт формується на підставі виписаних і проведених документів «Податкова накладна», «Додаток №2» і «Додаток №1», а також «Роздрібних накладних».

Звіт "Курсы валют" призначений для виведення значень курсів валют за зазначений період.

Звіт "Оборотно-сальдовая ведомость по счету" дозволяє для рахунків, за якими ведеться аналітичний облік, одержати розбивку залишків і оборотів по конкретних об'єктах аналітичного обліку (субконто).

Звіт "Оборотно-сальдовая ведомость" містить для кожного рахунка інформацію про залишки на початок і на кінець періоду й оборотах по дебету і кредиту за встановлений період. Цей звіт є одним з найбільше часто використовуваних звітів у бухгалтерській практиці.

Звіт "Обороты между субконто" дозволяє проаналізувати обороти між одним чи всіма субконто одного виду, і одним чи всіма субконто іншого виду. Цей звіт дозволяє довідатися, наприклад, скільки товарів різного виду купив кожен покупець, чи, навпаки, – для кожного товару довідатися сумарні обсяги його закупівель кожним покупцем.

Звіт "Отчет по проводкам" являє собою вибірку з журналу проводок по деяких заданих критеріях.

Звіт "Расширенный анализ субконто" застосовується тільки для рахунків, на яких ведеться аналітичний облік по субконто. У ньому для кожного виду субконто, по якому ведеться аналітичний облік на рахунку, наводяться дебетові і кредитові обороти по субконто, а також розгорнуте і згорнуте сальдо на початок і кінець обраного періоду. При цьому у формі настроювання параметрів звіту можна установити різні режими добору і сортування субконто.

Звіт "Регламентированные отчеты" містить податкові і бухгалтерські звіти, призначені для надання податковим органам, а також звіти, призначені для надання в різні фонди.

Звіт "Сведенные проводки" містить обороти між рахунками (суми в дебет одного рахунка з кредиту іншого) за деякий період часу.

Звіт "Шахматка" містить табличне представлення оборотів між рахунками за деякий обраний період. Шахматка часто використовується бухгалтерами, тому що дає наочне представлення про рух засобів і зобов'язань організації

ПЕРЕВАГОЮ всіх стандартних ЗВІТІВ є можливість їх деталізації (розшифровки). Ця можливість істотно полегшує виявлення і виправлення помилок. При наведенні курсора на осередок, яку можна розшифрувати, курсор приймає певну форму. Розшифровка виконується подвійним клацанням миші на осередку з показником, що зацікавив користувача. Після чого відображається перелік детальних звітів, для вибору потрібного. Розшифровка виводиться на екран комп'ютера поверх вихідного звіту у вигляді окремої форми.

  1. Опрацювати конспект
  2. На основі конспекту лекції заповнити таблицю 

Назва звіту

Особливості звіту, його коротка характеристика

1.

Звіт «Анализ субконто»

Використовується для кожного обраного виду субконто, приводяться обороти по всіх рахунках, а також приводиться розгорнуте та згорнуте сальдо

2.

Звіт «Анализ счета по датам»

 

3.

Звіт «Анализ счета по субконто»

 

4.

   

5.

   

3. Виконану роботу надіслати на пошту Galitskaya_Taxa1994@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора