A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: 5.33 «Деталізація інформації»

Дата: 03.06.2022 14:36
Кількість переглядів: 133

Тема 5. Автоматизована обробка облікової інформації за допомогою програм «1С: Підприємство» .

Тема уроку: 5.33 «Деталізація інформації»

Понад десять стандартних звітів, для яких, до того ж, можна налаш­товувати різноманітні параметри, надають користувачу широкі можливості аналізування даних. Однак це ще не всі можливості програми 1С:Бухгалтерия. Як діє бухгалтер, коли потрібно уточнити певні дані з одного звіту і сформувати на їхній підставі інший звіт? Звичайно, запам'ятовує або випи­сує на аркуш паперу потрібні дані і тоді складає інший звіт, налаштувавши потрібні значення параметрів. В 1C цього робити не потрібно, оскільки тут є можливість деталізації інформації.

Розглянемо поняття деталізації на прикладі розглянутого вище звіту - оборотно-сальдової відомості. Звіт має вигляд табличного документа, тобто таблиці, що складається з комірок. За допомогою курсо­ра можна переміщатися між комірками, причому комірка, в якій перебуває курсор, набуває інверсного забарвлення.

Наприклад, розмістимо курсор у комірці на перетині рядка рахунка 30 Касса і стовпця Обо­роты за период –Дебет.

Курсор набуде вигляду хрестика зі збільшуваль­ним склом, а це означає, що для заданої комірки можлива деталізація інформації. Зокрема, по­трібно дізнатися, звідки взялося число, що є у цій комірці (50.00 грн.): для цього достатньо двічі клацнути мишкою на комірці й на екрані з'явиться меню для вибору потрібного докумен­та

Виберемо у цьому меню пункт Ведомость по счету на екрані з'явиться звіт Оборотно-сальдовая ведомость по счету 30 який отримано без налаштувань параметрів звіту, а лише завдяки деталізації суми для комірки, що містить обіги саме рахунка 28. Отже, є детальна інформація саме про рахунок, що нас цікавить, однак припустимо, що треба дізнатися звідки взялася сума 900.00 грн. у комірці, розміщеній рядом. Двічі клацнувши мишкою на комірці, отримаємо інший звіт - це Карточка счета. Доступний ще один крок деталізації. Можна отримати інформацію про операції, породжені будь-яким з документів, що відобра­жені у звіті. Двічі клацнувши мишкою на відокремленій комірці, отри­маємо інформацію, як на рис. 6.

У вікні перегляду операції одержуємо інформацію про всі проведення, що Їх сформував документ. Це найбільший ступінь деталізації інформації

значимо, що різні звіти мають різні можливості деталізації інформа­ції, а саме:

Оборотно-сальдова відомість - картка рахунка, відомість за субконто, звіт про проведення, головна книга, журнал-ордер до рахунка.

Шаховий баланс - звіт за журналом проведень.

Оборотно-сальдова відомість за рахунком - картка рахунка.

Аналіз рахунка - журнал проведень, картка рахунка.

Аналіз рахунка за датами - звіт журналу операцій.

Аналіз рахунка за субконто - картка рахунка, звіт журналу проведень.

Головна книга - звіт журналу проведень.

Аналіз субконто - картка субконто, картка рахунка.

Картка субконто - операція.

Картка рахунка - операція.

1. Опрацювати конспект лекції

2. Зробити конспект у зошит

3. Фото конспекту відпривити на електронну пошту Galitskaya_Taxa1994@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора