A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

26 квітня 1986 рік ..Чорнобиль… По всій Україні  26 квітня відзначають 35-роковини трагедії – наймасштабнішої  для людства.

Дата: 23.04.2021 14:41
Кількість переглядів: 269

      26 квітня 1986 рік ..Чорнобиль… Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

По всій Україні  26 квітня відзначатимуть 35-роковини трагедії – наймасштабнішої  для людства. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і створив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті не одного народу.

        У Волноваському  професійно-технічному училищі були проведені виховні заходи, присвячені вшануванню пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. У бібліотеці училища створено  бібліографічну виставку  літератури «Чорнобильський набат». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів аварії.

Метою цих заходів було донесення до свідомості здобувачів освіти масштабів чорнобильської катастрофи, прищеплення любові до рідного краю, виховання почуття співчутливості, критичного ставлення до історичних подій.

      Минуть ще роки й десятиліття, а цей трагічний день усе одно хвилюватиме людей. Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. Священна пам’ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться зі сторінок історії, не згасне у віках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора