A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

День рідної мови.

Дата: 21.02.2022 15:01
Кількість переглядів: 159

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку. Свято української мови - одне з найцінніших надбань, які створили й залишили нам наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності.

Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.

Саме тому, 21 лютого, здобувачі освіти  Волноваського професійно-технічного училища залучилися до святкування цієї знаменної дати для нашого народу. Учні нашого закладу прийняли участь у турнірі «Лицар української мови», в якому перевіряли свої знання не лише з орфографії та лексикології, а й в обізнаності українських народних пісень та прислів’їв. Вони отримали нові знання про цікаві факти української мови переглянувши презентацію та відеоролик,  прослухали « Гімн українській мові», змагалися на знання українських літературних митців, які кожен у свій час стояли на сторожі рідного слова та рідної мови. Після завершення турніру, були визначені переможці, які отримали медаль «Лицар української мови».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора