A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

ЛПР№22 «  Облік розрахунків з  підзвітними  особами.  Складання та обробка авансового звіту. Заповнення облікових регістрів.»

Дата: 20.04.2022 18:24
Кількість переглядів: 90

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНА РОБОТА №22

ТЕМА 5. ОБЛІК КОШТІВ, РОЗРАХУНКІВ ТА ІНШИХ АКТИВІВ

Тема уроку 5.6:   «  Облік розрахунків з  підзвітними  особами.  Складання та обробка авансового звіту. Заповнення облікових регістрів.»

Мета уроку: Закріпити   теоретичні   знання щодо відображення на рахунках бухгалтерського обліку операцій по   обліку розрахунків  з підзвітними особами. Відображати документально  господарські операції по розрахунках з підзвітними особами .

Хід уроку:

І. Що потрібно виконати:

Завдання  № 1(Хід оформити в робочому зошиті).

Оформити всі необхідні документи при здійсненні  слідуючи господарських  операцій, визначити  залишок підзвітної суми , та повернути до каси, скласти кореспонденцію рахунків.   (Хід оформити в робочому зошиті).

Дані для виконання:

Працівнику підприємства „ Зоря”  Шевченко В. С. було видано з каси 3800 грн. Для придбання в „Агро – Союзі” костюми робочі в кількості 20 штук  по ціні 320 грн. з ПДВ та халати в кількості 15 штук по ціні 280 грн.  з ПДВ.  МШП оприбуткували на склад та видали в підзвіт по 1 костюму – Іванову С. І.  Та Скалозубу М. А., та халати Петровій О. М. , Абрамову М.І.

Завдання № 2

Скласти розрахунок належних коштів за час відрядження, на підставі розрахунку скласти авансовий звіт № 8.Дані занести до журналу – ордеру.

Згідно наказу ПП “ Омега” м. Харків в м. Одесу був відправлений на відрядження співробітник Сергієвський М. І. Для виконання виробничого завдання

  По прибутті з відрядження  головний інженер  пред’явив відрядження          з відмітками і авансовий звіт :  

Вибув із м. Харків     09.05                                   Прибув м. Одеса        10.09

Вибув із Одеси           12.09                                  Прибув в м. Харків     13.09

Згідно  залізничних квитків вартість проїзду складала  235 грн.  ( в т. ч. ПДВ )

 Проживання в готелі склало   342 грн.

Завдання 3

На підставі наведених господарських операцій скласти кореспонденції рахунків:

  1. Видано під звіт працівнику підприємства готівку на господарські потреби або для поїздки у відрядження.
  2. Перераховано грошові кошти підзвітній особі за місцем її перебування у відрядженні.
  3. Відшкодовано працівнику суму перевищення витрат від суми, яку було ним отримано під звіт для поїздки у відрядження.
  4. Списано із працівника на підставі авансового звіту і доданих первинних документів суми, спрямовані на закупівлю для потреби підприємства як оборотних, так і необоротних активів.
  5. Відображено суму ПДВ (податковий кредит) за придбаними працівником цінностями.
  6. Відображено повернення до каси невикористаних підзвітних сум.
  7. Списано витрати по відрядженню на відповідні бухгалтерські рахунки.

Завдання 4

З каси підприємства видано під звіт працівнику планово-економічного відділу підприємства аванс на відрядження в сумі 1500,00 грн. Після повернення з відрядження працівник подав до бухгалтерії Звіт на суму 1170,00 грн. Залишок невикористаного авансу в сумі 330,00 грн. підзвітна особа повернула з порушенням терміну, борг повернуто в наступному місяці.

Завдання: назвати нормативні акти якими слід керуватись при здійсненні даних операцій; відобразити в бухгалтерському обліку операції; заповнити Звіт про використання коштів, наданих на відрядження, наказ на відрядження.

Завдання 5

Секретарю Кулик Ю.В. 13 лютого 20хх року було видано аванс на господарські потреби в сумі 1240,00 грн. За отримані кошти Кулик Ю.В. придбала канцтовари на суму 480,00 грн. (в т.ч. ПДВ – 80,00 грн.) та на придбання інших ТМЦ – 600.00 грн. Невикористаний залишок коштів в сумі 160,00 грн. 14 лютого 20хх року було здано до каси.

Завдання: назвати нормативні акти якими слід керуватись при здійсненні даних операцій; відобразити в бухгалтерському обліку операції з придбання; заповнити первинні документи які підтверджують операцію.

 

Методичні рекомендації.

При виконанні завдань слід  користуватися Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордоном, яка затверджена наказом Мінфіну № 362 від 17.03.2011 р., Порядком складання Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, який затверджений наказом ДПАУ №996 від 23.12.2010 р. та Постановою Кабінету Міністрів України «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» № 98 від 02.02.2011 р.

            Також необхідно мати документальне забезпечення: звіт про використання коштів, посвідчення про відрядження, накладну, товарно-транспортну накладну, журнал реєстрації посвідчень про відрядження, відомість № 3.2.

 

ІІІ. Виконану роботу відправити на пошту Galitskaya_taxa1994@ukr.net

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора