A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: 5.63: «Робота з конфігуратором: завдання паролів»

Дата: 21.06.2022 19:02
Кількість переглядів: 79

Тема 5. АВТОМАТИЗОВАНА ОБРОБКА ОБЛІКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМ «1С: ПІДПРИЄМСТВО» .

Тема уроку: 5.63: «Робота з конфігуратором: завдання паролів»

Звичайно користувач-бухгалтер з Конфігуратором не працює, проте є деякі проблеми, які він може, а інколи навіть повинен успішно вирішувати для забезпечення надійного ведення обліку в організації.

Передусім зазначимо, що запуск конфігуратора подібний до запуску 1С:Бухгалтерия, однак у діалоговому вікні Запуск 1С:Предприятия потрібно вибрати Конфигуратор зі спадного меню у верхньому лівому куті вікна. Подальший процес завантаження не відрізняється від процесу завантаження 1С:Бухгалтерия, у тому числі вибір користувача і введення його пароля. Головне вікно конфігуратора також дуже подібне до вікна 1С:Бухгалтерия. Однак, незважаючи на зовнішню подібність, його функційне призначення принципово інше. Конфігуратор призначений для налаштування типової конфігурації і внесення до неї змін аж до повної зміни. У конфігураторі також задають права доступу різним користувачам до ресурсі! програми 1С:Бухгалтерия і до її інформаційних баз даних, тому навіть незначна некваліфікована модифікація конфігурації може спричинити небажані наслідки.

Велике прохання до всіх користувачів 1С:Бухгалтерия – не намагайтеся використати конфігуратор для будь-яких інших цілей, окрім описаних нижче! Доручіть роботу з конфігуратором технічним фахівцям!

ЗМІНА ПАРОЛЯ

Для того, щоб змінити пароль входження в програму, треба зайти в довідник користувачів, застосувавши кнопку або відповідну команду і пункту Администрирование головного меню. Якщо а списку є декілька користувачів, то курсор треба розмістити на рядку з вашим прізвищем і натиснути на кнопку, унаслідок чого на екрані з'явиться діалогове вікно для введення нового пароля. Після введення пароля потрібно натиснути на ОК, і на екрані знову з'явиться майже таке ж вікно з проханням увести пароль ще раз. Після повторного його введення пароль буде вже заданим.

Розглянемо ще деякі аспекти використання паролів. Передусім треба вирішити, чи потрібен пароль взагалі. Якщо ви єдиний користувач програми, інстальованої на комп'ютері у вашому кабінеті, який ви замикаєте на ключ, коли виходите, то використання пароля виглядає просто смішним. Необхідність використання паролів виникає за наявності декількох користувачів, які, до того ж, мають різні права доступу до ресурсів про грами та інформаційних баз даних. У цьому випадку для використання паролів треба дотримуватися деяких правил. Передусім, не доцільно застосовувати як пароль якесь очевидне слово або поєднання цифр, наприклад, ваше ім'я чи дату народження (найліпший захист інформації забезпечує алфавітно-цифровий пароль, який не має очевидних інтерпретацій). Ще гірше (ліпше для зловмисників), коли пароль записаний на картці, що лежить у шухляді або під коробкою скріпок на робочому столі (щоб завжди бути під рукою). Як не дивно, проте так роблять 80% користувачів. Найліпше пароль запам'ятати, а якщо й записати, то покласти картку з записом не на робочий стіл, а хоча б у кишеню, щоб потім заховати вдома чи до сейфу, до якого тільки ви маєте доступ. В іншому випадку ліпше обійтися зовсім без пароля, оскільки від такого його використання користі мало.

1. Опрацювати конспект лекції

2. Зробити конспект у зошит

3. Дати відповіді на тестові запитання:

  1. Закупівля товарів здійснюється за допомогою документа:

а) Оприбуткування товарів;

б) Надходження товарів і послуг;

в) Надходження дод. витрат;

г) правильні відповіді а) і б).

  1. Який вид договору контрагента повинен бути при покупці товарів:

а) з постачальником;

б) бартерний;

в) інший;

г) правильні відповіді а) і б).

  1. За допомогою яких кнопок можна заповнити табличну частину документа «Надходження товарів і послуг»:

а) «Додати»;

б) «Підбір»;

в) «Змінити»;

г) всі відповіді вірні.

  1. Де проставляється прапорець «Сума включає ПДВ»?

а) вкладка «Товари»;

б) вкладка «Додатково»;

в) «Редагувати ціни та валюту»;

 г) вірна відповідь відсутня.

  1. Продаж товарів здійснюється за допомогою документа «Реалізація товарів і послуг» з операцією:

а) Устаткування;

б) Продаж, комісія;

в) Продаж;

г) правильні відповіді б) і в).

3. Фото конспекту відправити на електронну пошту Galitskaya_Taxa1994@ukr.ne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора