A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

Тема уроку: 5.44: «Облік заробітної плати»

Дата: 24.06.2022 19:06
Кількість переглядів: 142

Тема 5. АВТОМАТИЗОВАНА ОБРОБКА ОБЛІКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ЗА ДОПОМОГОЮ ПРОГРАМ «1С: ПІДПРИЄМСТВО» .

Тема уроку: 5.44: «Облік заробітної плати»

Якщо на підприємстві аванс не видають, перед заповненням документів заповнюємо ті ж довідники і вводимо ті ж настройки, що і перед нарахуванням авансу.

Документи:

Документ Нарахування зарплати. Доступ - меню Зарплата.

Для створення нового документа натискаємо на кнопку Додати.

Всі розрахунки сум нарахувань і утримань виконуються цим документом. Місяць нарахування зарплати визначає реквізит документа місяць нарахування. У документі для розрахунку сум за окладами (тарифами) вказується норма часу за місяць, яка при заповненні табличної частини буде підставлена ??всім співробітникам як нормативного та відпрацьованого часу.

Якщо зарплата нараховується по кожному підрозділу окремо, вводимо Підрозділ, якщо немає, це полі не заповнюємо.

Вводимо Базовий період індексації. Індексують зарплату всіх працівників незалежно від її розміру в рамках прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Базовими є місяці, в яких:

  • фіз. особі підвищували з/п (тарифну ставку, оклад, відрядні ставки) або підвищували постійну надбавку, премію, доплату або іншу постійну виплату, в зв'язку з чим зросли його доходи;
  •  співробітника прийняли на роботу;
  •  підвищили розмір мінімальної з / п, і через це збільшилася з / п робітника.

Для заповнення всіх табличних частин списком співробітників передбачений механізм автозаповнення, для цього в командній панелі натискаємо на кнопку (Заповнити та розрахувати все) або, для послідовної обробки всіх табличних частин, натискаємо кнопку Заповнити, а потім Розрахувати. У табличні частини автоматично потрапляють види розрахунків, призначені для кожного працівника документом «Прийом на роботу в організацію».

Якщо хтось із співробітників відпрацював менше норми, необхідно в стовпець Відпрацьований ввести фактично відпрацьований кількість днів. Потім, на загальній П. І. натискаємо на кнопку Розрахувати для зміни всіх - табличних частин.

Для розрахунку можна використовувати кнопку Розрахувати і на П. І. сторінки Нарахування, тоді те ж саме необхідно виконати на кожній сторінці, так як використання цієї команди проводить розрахунок даних конкретної табличній частині, без зміни інших табличних частин. Після виконання розрахунку сума оплати за відпрацьований час відіб'ється в графі Результат.

Результати розрахунку по кожному співробітнику можна проаналізувати на закладці Розрахунковий листок.

При розрахунку проводиться формування проводок. Переглянути сформовані проводки можна на закладці Проведення, в якій відображаються зведені проводки, тобто згруповані по рахунках і аналітиці витрат, або у відповідних табличних частинах документа (з правого боку вертикальний напис). Ці проводки, по суті, містять ту ж інформацію, тільки у вигляді детальних проводок. Їх можна, при потребі, відкоригувати вручну. Коментар - Видача з / п за місяць 20__        року.

Друкованої формою документа є Табель П-5, який можна заповнити в програмі, а можна вручну. Ок.

Всі інші документи по виплаті зарплати заповнюються аналогічно виплаті авансу. Тільки Вид виплати вибираємо - Чергова виплата.

Зміна даних працюючого співробітника.

Переміщення.

Переклад в інший підрозділ або на іншу посаду оформляється документом Кадрове переміщення організацій. Доступ - меню Кадри. При вказівці працівника інші реквізити заповнюються значеннями, що діють на момент створення документа. Користувач може змінити їх при необхідності. Якщо       переміщення супроводжується зміною оплати, то в табличній частині Нарахування, в графі Дія, вказується - Змінити і задається новий розмір. Якщо будь-які нарахування або утримання більше не діють, то у відповідній табличній частині необхідно вказати дію - Припинити.

Для відображення змін умов оплати праці, що впливають на розрахунок індексації зарплати, слід в цьому документі встановити перемикач Індексація заробітку з коефіцієнтом. У табличній частині (Нарахування), в графі Дія вказується Змінити і задається новий розмір. Тільки при такому відображенні буде змінений базовий місяць для розрахунку індексації заробітної плати.

Додаткові нарахування.

Для введення додаткових разових нарахувань і утримань (лікарняних, відпускних, премій), зміни переліку або ставок внесків необхідно, перед заповненням документа Нарахування з/п, скористатися документом Введення відомостей про планові нарахування працівникам організації. Доступ - меню Зарплата - Планові параметри.

Даний документ, за своєю структурою і заповнення, нагадує документ Кадрове переміщення організацій. При вказівці працівника інші реквізити заповнюються значеннями, що діють на момент створення документа. Щоб ввести додаткове нарахування в документі в стовпці Нарахування вводимо вид нарахування напр., Премія. У стовпці  (дія) вибираємо - Почати. Ок.

Звільнення.

Звільнення працівників реєструється документом звільнення з організації. При цьому відбувається скасування всіх нарахувань, утримань і пільг працівника.

Дата звільнення є останнім робочим днем ??працівника. Перелік можливих причин звільнення зберігається в довіднику Підстави звільнення.

Схема:

1. Опрацювати конспект лекції

2. Зробити конспект у зошит

3. Фото конспекту відправити на електронну пошту Galitskaya_Taxa1994@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора