A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

18 жовтня — Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Дата: 18.10.2023 21:43
Кількість переглядів: 26

       

           18 жовтня світова спільнота відзначає ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ започаткований Європарламентом у 2007 році, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

         Торгівля людьми – це серйозна проблема у мирний час, а наслідки збройного конфлікту створюють найбільш сприятливі умови для торгівлі та експлуатації не тільки дорослих, а і дітей, що на сьогодні займає одне з найважливіших місць у проблематиці світової спільноти.

     Кожна дитина, яка постраждала від торгівлі людьми, має різний досвід і може переживати безліч форм віктимізації. Немає одного універсального портрета постраждалої дитини, адже кожна дитина є унікальною, а тому її реакція на стрес також може мати різний вигляд.

    Проте є низка вагомих ознак, що допоможуть ідентифікувати здобувачів освіти, які перебувають на етапі вербування чи вже мають негативний досвід, пов’язаний з експлуатацією чи іншими формами прояву насильства щодо дитини.

      Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, зокрема сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства. 
    Війна посилила проблему торгівлі людьми. Жінки та діти, які змушені покинути Україну через воєнний стан та прямують до сусідніх країн можуть стикатися з ризиками торгівлі людьми. Водночас ті, хто залишаються всередині країни, також можуть стати постраждалими від внутрішньої торгівлі людьми.

"ВАША ОБІЗНАНІСТЬ — ВАША БЕЗПЕКА!

ЯК НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ"

Основні правила, яких важливо дотримуватися, щоб не потрапити в ситуацію торгівлі людьми

Ваша обізнаність-Ваша безпека. Як не стати жертвою торгівлі людьми.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора