A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Волноваське професійно-технічне училище

20 листопада відзначається ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ – день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Дата: 17.11.2023 23:35
Кількість переглядів: 25

   

 20 листопада відзначається ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ – день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.
 Саме у цей день:
- 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини. 
- 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. 

   З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

   Конвенція ООН про права дитини визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини та базується на чотирьох основних принципах:
-  першочерговість інтересів дитини; 
-  забезпечення повноцінного життя та розвитку; 
-  залучення до громадського життя; 
-  відсутність дискримінації.

     В документі зазначено, що кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

  Відповідно до цього міжнародного документа реалізується державна політика, що має на меті покращення становища кожної дитини в Україні, зокрема:
   -  зменшення числа дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;
   -  потерпають від насильства та скрути;
 -  забезпечення права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на сімейне виховання.

  Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Діти, як найбільш вразлива частина суспільства, гостро переживають наслідки самих серйозних суспільних проблем: криза сім’ї, бідність, соціальні проблеми, недосконалість роботи державних механізмів захисту прав тощо.

 "Діти з інвалідністю  та онлайн-простір: пам'ятка для батьків"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора